fbpx

5 navad, ki uničujejo razmerja: ne delajta teh napak v odnosu

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Na začetku razmerja vsi občutimo prijetne metuljčke v trebuhu, partnerja vidimo v idealni luči in prepričani smo, da smo našli pravgea. Sčasoma pa ti občutki začnejo bledeti in marsikdo se za zvezo neha truditi ter se začne nehote posluževati navad, ki lahko povzročijo konec še tako trdnega razmerja. Da do tega ne bi prišlo, smo za vas pripravili 5 navad, ki uničujejo razmerja.

1. Drug drugega zapostavljata

Tisti, ki so v zvezi že dolgo, vam lahko povedo, da brez vsakodnevnega truda in negovanja razmerje pač ne more trajati. Odnos si lahko predstavljate kot vrt: če ga ne boste redno oskrbovali in se zanj trudili, bodo vaše rastline kmalu izgubile svojo lepoto in življenje.
In enako velja za vašo povezavo s partnerjem: če vanjo ne boste vlagali dela, sproti reševali težav, skrbeli za komunikacijo in vašemu izbrancu kazali, kako radi ga imate, se lahko kaj kmalu zgodi, da bo začela izginjati.

Pomembno je, da si ljubezen redno pokažeta Foto: Cottonbro / Pexels

2. Zamere so vajina stalnica

Vsi se lahko strinjamo, da do odpuščanja pač ne pridemo najlažje, sploh nas je prizadel nekdo, ki ga imamo tako zelo radi. Vendar pa prav tako drži, da prav vsi delamo napake in da bomo brez sposobnosti odpuščanja težko obdržali katerikoli odnos, pa naj gre za platonskega ali romantičnega.
Če se vam je patner opravičil in ste sklenili, da boste zvezo nadaljevali, potem je potrebno, da zadevo pri sebi razčistite in je ne omenjate znova in znova. V nasprotnem primeru boste v razmerju težko srečni.

3. Vedno morate imeti prav

Zavedati se morate, da ni človeka, ki se nikoli ne bi motil. V večini prepirov in nesporazumov, ki nastopijo v zvezah, del krivde leži na obeh straneh, zato je pomembno, da se takrat zazrete vase in razmislite, ali bi lahko ravnali drugače.
Zapomniti si morate tudi, da vaš cilj ni v konliktu “zmagati”, pač pa najti način, kako bosta lahko s partnerjem zvezo okrepila in komunicirala na bolj zdrav način.

Vaš cilj naj ne bo zmaga, ampak bolj zdrav odnos Foto: Maksim Goncharenok / Pexels

4. Skupaj ne preživljata kakovostnega časa

Pri trenutkih, ki jih preživite ob izbrancu, je kvaliteta deinitivno pomembnejša od kvalitete. Če bosta ves čas, ki ga preživita skupaj, namenila gledanju televizije in si le redko privoščila globok pogovor, potem se lahko zgodi, da bo kateri od vaju še prehitro izgubil interes.
Zato se potrudite in organizirajte dejavnost, ki vaju bo osrečila in povezala: pa naj gre za večerni sprehod, zmenek ob kozarcu vina, romantično večerjo ali izlet v hribe.

5. Partnerja poskušate spremeniti

Eden glavnih razlogov za razpad zvez je tudi želja enega od partnerja, da bi spremenil drugega. Če opažate, da to hote ali nehote počnete, je pomembno, da se ustavite in premislite, kje bi lahko ležal razlog za tako ravnanje. Ne pozabite, da ste si partnerja izbrali sami in da bi bilo nepravično pričakovati, da bi zaradi vas postal povsem drugačna oseba.
Prav tako ne smete pozabiti, da nihče ni popoln ter da bi pri vsakomur lahko našli nekaj, kar vam ne bi bilo najbolj povšeči. Če se z lastnostmi svojega izbranca ne morete sprijazniti, je morda to znak, da ta zveza ni prava za vas.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!