5 resničnih dejstev, ki jih bosta spoznala šele, ko bosta zaživela skupaj

Foto: Cottonbro / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Če sanjate o srečnem dolgoročnem partnerskem odnosu, se morate zavedati, da zahteva veliko truda. Ne samo vašega ali partnerjevega, pač pa obojestranskega. Popolnost obstaja samo v ljubezenskih knjigah in filmih. Saj veste to, kajne? Ste pripravljeni, da boste drug ob drugem tudi, ko metuljčki izginejo?

Skupno življenje prinaša vzpone in padce. Nesporazume, prepire. Vsak dober odnos temelji na iskreni komunikaciji. Pomembno je poslušati in slišati.

V dolgotrajnem odnosu bo veliko ljubezni, smeha, sreče pa tudi prepirov, nesoglasij in neprespanih noči. Vse skupaj sestavlja mozaik vašega in partnerjevega skupnega življenja. Brez enega ne bi bilo drugega in obratno.

Za mnoge resničnost predstavlja prevelik zalogaj in niso pripravljeni v partnersko zvezo vložiti ne truda ne časa niti zaupanja ali spoštovanja.

Poglejmo, kaj boste spoznali skozi leta partnerskega odnosa.

1. Strast bo izginila

Na trenutke se boste spomnili prvega srečanja, zaljubljenosti, vznemirljivosti, metuljčkov v trebuhu. Obsedenosti drug od drugega. Porednih in izlivov ljubezni polnih sporočil. Tistih norih čustev, ki so vas ponesla v oblake in solz, ko ste včasih padli skoznje.

Vse to bo počasi izginilo, a ostala bo – ljubezen – iskrena, čista in trdna. Vsaka partnerska zveza bi morala biti takšna, da se v njej počutite dobro. Stabilno in mirno. Polni topline in ljubezni. In ne negotovosti. Negotovost nikakor ni dobra ne za vas ne za vaše razmerje.

2. Skupno življenje ni vedno polno sreče

Nikoli ne sije samo sonce, so tudi oblaki, dež, sneg. Kakor pri vremenu, tako tudi v razmerjih, ni vse vedno lepo in sončno. Dejstvo je, da bodo v vašem odnosu tudi padci.

Obiskali vas bodo slabi občutki, dolgčas, jeza, zamere, užaljenost, trma in še mnogo različnih nelagodnih občutkov – zavedajte se tega. In prav v takšnih trenutkih se pokaže trdnost vašega razmerja – v sposobnostih premagovanja takšnih situacij.

3. Ženska se ne sme postaviti na drugo mesto

Še v tako natrpanem dnevu, more najti čas zase. Čas, ki je namenjen samo njen, ne možu, ne otrokom. Njen čas. Čas za kavico, za branje, za ples… Karkoli si želi in potrebuje – zase.

Ne bo vedno enostavno, a skupaj zmoreta vse! Foto: Hanna Morris / Unsplash

Saj če ženska ali moški žrtvuje vse za dobro svoje družine, sčasoma postane nezadovoljen. Torej, nikoli, nikoli ne pozabite nase in svoj trenutek v dnevu, ko zapojete in zaplešete na ves glas.

4. Intimnost je pomemben del ljubezni, a ni najpomembnejši

Po nekaj letih partnerskega odnosa intimnost ne bo več tako pogosto strastna, kakor v začetnih fazah zaljubljenosti, prav tako ne bo več tako pogosta. V tem delu odnosov nastopi razumevanje, spoštovanje, sproščenost, zaupanje, globoka, iskrena ljubezen.

Intimnost ne bo izginila, ampak se bo pokazala v vsej svoji veličini, saj postanete bolj sproščeni. Odnos postane nežnejši in poln drobnih pozornosti.

5. Odločitve bi morali sprejemati skupaj

Ne majhne, tiste velike odločitve, ki vplivajo na vaše skupno življenje. Na primer, kako vzgajati otroka, kam na dopust, ali potrebujete nov avto…

Najpomembnejša stvar, ki vam lahko pomaga do dolgotrajnega in srečnega zakona, je želja po kompromisu, poslušanju in slišanju drug drugega. V tem, da si oba partnerja vzameta čas zase in drug za drugega.

Partnerja sta osebi, ki imata skupne vrednote, si delita skupno vizijo na njuno prihodnost, vidita skupno pot, po kateri bosta stopala, in bosta zanjo sposobna tudi kaj žrtvovati, se čemu odpovedati – takšni osebi sta na pravi poti do dolgotrajnega uspešnega partnerstva.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Lahko ste srečne! 10 znakov, da je vaš partner zelo ozaveščena oseba