5 stvari, ki jih nikoli ne smete hraniti v kopalnici

Dvignite roko, če hranite zobno ščetko poleg umivalnika. Verjetno to vsi delamo, a izpostavilo se je, da toplota in vlažnost v kopalnici povzročata nastanek bakterij. Nenavadno se sliši, a tudi teh petih stvari ni pametno shranjevati v kopalnici.

Teh pet stvari naj ne bi shranjevali v kopalnici zaradi različnih razlogov:

Zdravila

Zdravila.
Zdravila.

Kot verjetno veste, se zdravila shranjujejo v hladnih prostorih. Različna temperatura in vlaga, ki nastane zaradi prhanja, vplivata na vsebino zdravil, in sicer naj bi bila zaradi teh sprememb zdravila manj učinkovita ali naj bi jim celo hitreje potekel rok. Bolje je držati zdravila na hladnem in suhem mestu, kot je nočna omarica.

Ličila

Ličila.
Ličila.

Nekako se zdi normalno, da se ličila shranjujejo v kopalnici. A toplota in vlaga lahko razgradita tudi ličila, kar vpliva na rok trajanja vaše kozmetike. Denimo čopiči za ličenje so glavno zbirališče bakterij in plesni. Da bi to preprečili, jih redno perite v topli vodi in hranite v spalnici.

Parfum

Parfum.
Parfum.

Že prvič ko uporabite parfum, ta začne postopoma oksidirati. Izpostavljenost toploti in vlažnosti pa pospeši proces oksidacije in se vonj parfuma pokvari hitreje.

Lak za nohte

Lak za nohte.
Lak za nohte.

Ste že odprli lak za nohte, da bi ugotovili, ali se je že strdil? Če ga hranite v kopalnici, je za to lahko kriva para. Toplota lahko spremeni tudi barvo odtenka, zato shranjujte svoje lake v hladilniku.

Sončna krema

Sončna krema.
Sončna krema.

Shranjevanje sončnih krem v kopalnici lahko vpliva na učinkovitost te – toplota in para povzročita ločitev formule ali celo nastanek plesni, zato jo odstranite iz kopalnice.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!