fbpx

5+ toplih jesenskih destinacij za vse, ki že pogrešate poletje

Težko bi rekli, da jesen ni čarobna. Nešteti odtenki rjave in rdečkaste, pečeni kostanji, kuhana koruza in pisana garderoba nas zagotovo prepričajo v čudovitost jeseni. Vendar pa se jesen neizogibno prevesi tudi v hladne in deževne dni. Tisti, ki se kolca po toplih krajih, naj si prebere seznam top 7 toplih jesenskih destinacij za vse, ki že pogrešate poletje.

Tu si lahko prebereš seznam top 7 toplih jesenskih destinacij za vse, ki že pogrešate poletje.

Santorini, Grčija

Za vročo jesensko avanturo se odpravi v Grčijo na Santorini. Ikonična arhitektura z modrimi strehami ter pisani čolnički na morju je popolno okolje za fotografiranje.

Santorini ob sončnem zahodu
Santorini ob sončnem zahodu

El Nido, Filipini

Na Filipinih se jeseni končuje monsunsko obdobje, kar pomeni suho in toplo vreme, kristalno čisto vodo in dovolj sončnih žarkov, da ponovno pridobiš nekaj barve.

Pogled iz zraka
Pogled iz zraka

Austin, Teksas

Austin je znan po gostoljubnih ljudeh in prikupni umetniški sceni. Če si želite toploto kombinirati s kulturno dogodivščino, se odpravite čez lužo.

Austin ob večeru
Austin ob večeru

San Francisco, Kalifornija

Milo podnebje San Francisca in bogato kulturno dogajanje sta samo dva izmed argumentov, zakaj pobegniti v Kalifornijo.

San Francisco
San Francisco

Sydney, Avstralija

Če iščete za destinacijo za daljši pobeg pred zimo, je ena izmed možnosti zagotovo Avstralija. V Sydneyju se lahko sprehodiš po Kraljevem botaničnem vrtu ter se v spremstvu sončnih žarkov navdušuješ nad znamenito Operno hišo.

Operna hiša
Operna hiša

Marakeš, Maroko

Če iščeš bolj eksotično destinacijo za pobeg pred mrzlim vetrom, se odpravi do Marakeša v Maroko. Pisane preproge in vonjave raznoraznih začimb vas bodo popeljale v pravljico iz Tisoč in ene noči.

Sprehodi se po čarobnem Marakešu
Sprehodi se po čarobnem Marakešu

Charleston, Južna Karolina

V Charlestonu vsak najde nekaj zase. Prisrčne ulice in osupljive plaže ter seveda izjemno kulinariko.

Znameniti most
Znameniti most

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!