fbpx

DS 7 Crossback E-Tense: priključni hibrid, ki ne skriva svoje moči

DS 7 Crossback E-Tense

Pri DS Automobiles so predstavili priključnega hibrida v SUV-obliki z imenom DS 7 Crossback E-Tense, ki vas bo na elektriko popeljal 50 kilometrov daleč in vas pri tem ne bo pustil ravnodušnih.

Ds 7 Crossback E-Tense v svojem ‘drobovju’ skriva 1,6-litrski bencinski motor s 197 konjskimi močmi in dva elektromotorja s 107 konjskimi močmi. Sistemska moč znaša 296 konjskih moči in 450 njutonmetrov navora, prenaša pa se prek 8-stopenjskega samodejnega menjalnika in štirikolesnega pogona. Elektromotorja lahko DS 7 poženeta do 130 km/h, ko pa na pomoč priskoči še bencinski motor, lahko dosežemo hitrost do 220 km/h.

Baterija ponuja dovolj zaloge električne energije za 50 prevoženih kilometrov, izkušnje DS-a iz Formule E pa pripomorejo k izjemni rekuperaciji energije pri zaviranju. Če hibridnega DS 7 priključimo na običajno domačo vtičnico, bomo za polnjenje potrebovali 8 ur, če pa imamo možnost polnjenja na močnejši polnilnici, bo baterija napolnjena v zgolj dveh urah.

Pri DS-u zagotavljajo, da ne bo zaradi baterij avtomobil prav nič manjši ali prikrajšan za kak kubični centimeter prostora. Baterije so svoje mesto našle na dnu avtomobila, ki bo tako imel enako prostoren kot standardna različica DS 7 Crossback. Kristalno siva barva in 19-palčna platišča, pa so zgolj češnja na torti v zapeljivi podobi priključnega hibrida.

Galerija slik: DS 7 Crossback E-Tense

Dodatne Informacije

Več informacij:
dsautomobiles.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!