fbpx

5 vaj za vitek pas, ki vam bodo vzele le 15 minut

Tanek pas je ena od tistih lastnosti postave, ki velja za izjemen simbol ženstvenosti. Torej, v kolikor si tudi ve želite doseči idealno linijo pasu pri tem pa nimate časa za fitnes, lahko vaje za vitek in tanek pas izvajate tudi kar doma. Program vadbe za vitek pas traja le 15 minut, rezultati bodo vidni (v kolikor boste pridne) že dobrem mesecu. Začnimo z vadbo!

Vaje za vitek pas morate izvajati po spodaj priloženih vadbenih shemah in tako slediti navodilom.

5 vaj za vitek pas:

1. “Corkscrew” – odčepnik

Uležite se na hrbet in dajte roke ob telo. Izravnajte noge, dajte jih skupaj in jih počasi dvignite od tal proti telesu. Noge in trup morajo skupaj tvoriti 45-stopinjski kot. Ramena, roke in glava morajo biti na tleh. Ne dvigujte jih. Noge narahlo pomikajte v desno, vse dokler ne začutite, da delajo stranske trebušne mišice. Noge naj bodo ves čas skupaj. Vajo ponovite tudi na levo stran. Vajo ponavljajte v levo in desno, naredite tri sklope vaj. Počasi vdihnite in na vsaki strani zadržite za dve sekundi.

“Corkscrew” – odčepnik
“Corkscrew” – odčepnik

2. Raztezanje

Usedite se na blazino, poravnajte hrbet. Noge naj bodo razkrečene nekoliko širše, kot imate ramena. Iztegnite roke v obe smeri. Z rameni se zasukajte za 90 stopinj in se poskusite dotakniti levega stopala z desno roko. Vrnite se v začetni položaj in ponovite enako z levo roko in desnim stopalom. Za vsako roko ponovite vajo 30-krat. Hrbet naj bo ves čas raven!

Raztezanje
Raztezanje

3. Vaje s težo

Za to vajo lahko uporabite ročko ali disk. Utež bo namreč pomagala uravnavati položaj našega telesa in obremenitev. Primite ročko ali disk z obema rokama. Sedite na blazino, upognite kolena, stopala pa naj bodo ravna na podlagi. Nagnite se nazaj za 45 stopinj in držite roke ravno pred oprsjem. Zasukajte se v desno. Naj se vrti samo vaš trup! Vrnite se v začetni položaj in ponovite vajo še v levo. Za vsako stran ponovite vajo 30-krat.

Vaje s težo
Vaje s težo

PREBERITE ŠE: Najbolj učinkovite vaje za raven trebuh, stoje!

4. Upogib telesa na boku

Usedite se na bok, noge naj bodo rahlo pokrčene. S pomočjo stegenskih in trebušnih mišic dvignite trup od tal in stegnile roko nad glavo tako, da z s trupom ustvarite lok. Zelo počasi spustite spustite spodnji del gležnjev na blazino. Štejte do osem. Naredite 15 upogibov na desni strani in 15 upogibov na levi strani.

Upogib telesa na boku
Upogib telesa na boku

5. Plavanje v zraku

Uležite se na hrbet, stegna naj bodo skupaj. Dvignite roke pred sebe, stegnite tudi stopala. Dvignite roke, noge, prsi in glavo. Zadržite. Nato dvignite levo roko in desno roko, desno roko in levo nogo, ne da bi se dotaknile tal. Naredite 10 sklopov vaj in vsakič štejte do 20. Med posameznimi sklopi počivajte 10 sekund.

Plavanje v zraku
Plavanje v zraku

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.