fbpx

50 Cent

Če napovemo, da se bo v sklopu svoje turneje Before I Selfdestruct, ustavil pri nas Curtis James Jackson, nam ta podatek ne pove veliko. Če dodamo še njegov vzdevek 50 Cent, pa nam postane jasno, da gre za rap zvezdnika svetovnih dimenzij. Njegovo življenje ni bilo postlano z rožicami. Mama Sabrina Jackson je bila ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Hala Tivoli, Celovška cesta 25, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
45 evrov.

Če napovemo, da se bo v sklopu svoje turneje Before I Selfdestruct, ustavil pri nas Curtis James Jackson, nam ta podatek ne pove veliko. Če dodamo še njegov vzdevek 50 Cent, pa nam postane jasno, da gre za rap zvezdnika svetovnih dimenzij. Njegovo življenje ni bilo postlano z rožicami. Mama Sabrina Jackson je bila preprodajalka drog, ki je od prekomernega odmerka tudi umrla, ko je bil 50 Cent star osem let. Kmalu so tudi njega zamikale droge in že pri dvanajstih je bil aretiran in obsojen zaradi preprodaje mamil. Vzdevek 50 Cent si je nadel kot metaforo za spremembo. Ime si je sposodil pri lopovu Kelvinu Martinu, ki si je sredi osemdesetih let prvi nadel ta vzdevek, ki pa Curtisu pomeni spremembo v življenju. Posvetil se je glasbi. Spoznal je Jayja iz zasedbe Run-DMC, ki je postal njegov veliki učitelj in ga uvedel v prve korake rapa. Njegov prvi album Power of the Dollar je izšel na začetku novega tisočletja. Ravno kontroverzni pesmi How To Rob se mora 50 Cent zahvaliti za svoj svetovni uspeh, saj ga je takrat opazil Eminem, ki ga je predstavil Dr. Dreju. Njegov prvi komercialni album Get Rich Or Die Tryin je izšel leta 2003. Kmalu sta sledila albuma The Massacre in Curtis. Vse njegove albume so oboževalci zelo dobro sprejeli. Njihova prodaja je bila odlična in posledično ga je revija Forbes uvrstila na drugo mesto najpremožnejših ljudi v rap industriji, takoj za Jay-Z-jem.

Prejšnje
Tide
Naslednje
Mayra Andrade

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.