fbpx

5x kul električni avtomobili za navadnega smrtnika in njegovo denarnico v letu 2024

Električni avtomobili 2024

Kul električni avtomobili
Foto: Fisker

V svetu avtomobilizma smo priča hitremu napredku in preobrazbi. Električni avtomobili niso več le futuristična fantazija, ampak postajajo del naše vsakdanjosti. Vendar pa ni potrebno segati globoko v žep, da bi postali del te revolucije. V tem članku smo se osredotočili na avtomobile, ki so cenovno dostopni širokemu krogu ljudi, z cenovno oznako do 50.000 evrov. Od kompaktnih mestnih avtomobilov, kot je Smart #1, do tistih, ki ponujajo malce več, kot je Tesla Model 3, električna vozila postavljajo nove standarde v dizajnu, zmogljivosti in trajnosti. Pripravite se na potovanje skozi električno prihodnost, kjer avtomobili niso le sredstvo za prevoz, ampak tudi izjava o našem odnosu do okolja, tehnologije in samega sebe. Pridružite se nam na tej elektro vožnji, ki je dostopna prav vsakemu! Torej - kul električni avtomobili za navadnega smrtnika!

V tem članku smo poiskali predvsem kul avtomobile, katerih cenovna znamka ne preseže 50.000 evrov, a kljub temu pri nas dobijo popolnoma vse kljukice. Večino blagovnih znamk in modelov smo tudi v letošnjem letu preizkusili – zato vemo, da so to 5x kul električni avtomobili za navadnega smrtnika!

5x kul električni avtomobili za navadnega smrtnika

Smart #1: Ko se “mali” avto odloči odrasti

Ah, Smart! Tisti mali avto, ki je bil sinonim za mestno vožnjo, se je odločil, da je čas za malo telovadbe in rasti. In voilà, predstavljamo vam Smart #1 – kompaktno, popolnoma električno vozilo, ki je rezultat ljubezni med Mercedesom in Geelyjem. Kdo bi si mislil, da bo ta “mestni škrat” kdaj postal SUV z več notranjega prostora, futuristično zasnovo in, seveda, popolnoma električen? In čeprav je zdaj večji in močnejši, je še vedno zvest svojemu imenu – pameten. Z vsemi tehničnimi izboljšavami, kot so 12,8-palčni zaslon in zvočni sistem Beats, je ta avto pripravljen na mestno džunglo.

Toda, kot pravijo, kakovost ima svojo ceno. Uradna cena za povprečen model je 42.000 eur, nekaj nam pravi, da bo ta “odrasli” Smart zahteval nekaj več zelenih iz vaše denarnice. No, vsaj bo zelen v smislu okoljske prijaznosti! Je pa vsekakor del našega seznama – kul električni avtomobili za navadnega smrtnika!

Fisker Ocean 2024: Cenovna in zelena revolucija

Fiskerjeva zgodba je zaznamovana z inovacijami, težavami in stečaji, vendar se zdaj vrača z novim električnim avtomobilom, Fisker Ocean. Ta avtomobil je postavljen kot nov standard v svetu električnih vozil, saj združuje cenovno dostopnost, ekološko ozaveščenost in inovacije. Fisker Ocean je opremljen z električnim motorjem, ki omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v samo 3,7 sekunde in doseže do 564 konjskih moči. Cena začetnega modela je postavljena na 39.500 evrov. V notranjosti avtomobila prevladujejo trajnostni materiali, ki poudarjajo ekološko zavezanost znamke. Poleg tega Fisker Ocean ponuja realen doseg okoli 500 kilometrov na eno polnjenje.

Varnost je zagotovljena s celovitim paketom Fisker Intelligent Pilot, ki vključuje različne funkcije za pomoč vozniku. Fisker Ocean je tudi izpostavljen kot avtomobil z minimalnim ogljičnim odtisom, kar ga uvršča med najčistejše avtomobile pri proizvodnji na svetu.

Edina težava je dobavljivost, saj je čakalna doba skoraj dve leti. Vsekakor v izboru kul električni avtomobili 2024!

2024 Volvo EX30: Skandinavska drznost na električnih valovih


Ko slišite besedo Volvo, je prva asociacija verjetno varnost. Morda si predstavljate robusten avtomobil, ki ga vozi vaša teta iz Švedske. Toda z modelom EX30, Volvo prekinja s stereotipi. Ni več le “tetičin avto”, je drzen, je inovativen, je… električen. Z dizajnom, ki je kot udarec v obraz tradiciji (in morda tudi tisti teti iz Švedske), in cenovno točko, ki je kot sladka pesem za vašo denarnico, je Volvo EX30 avtomobil, ki ga ne smete zamuditi.

Zanimivo je, da se večina proizvajalcev osredotoča na koncept ljudskega avtomobila z oznako 35.000 evrov. Toda Volvo, ki je sicer znan po svoji skandinavski umirjenosti, je tokrat stopil iz cone udobja. Model EX30 je kot Viking med električnimi avtomobili – drzen napad na vse tradicionaliste in evropske blagovne znamke. In če ste mislili, da je to vse, se motite. EX30 je tudi jasna izjava vsem ljubiteljem Tesle, še posebej tistim, ki jim oblikovni jezik Tesle ni najbolj pri srcu. Morda je to Volvojev način, da reče: “Hej, tudi mi znamo biti kul!”.

Torej, če ste eden tistih, ki so skeptični glede električnih avtomobilov, vas bo EX30 prepričal, da je električna prihodnost svetla. In če ne, no, vedno lahko poskusite s tisto teto iz Švedske.

Novi Renault Scenic E-Tech Electric: Družinska prihodnost na elektriko


Renault Scenic, znan že 27 let kot simbol družinskega udobja, se predstavlja v novi električni različici z osveženo obliko in trajnostno vizijo. Novi Renault Scenic E-Tech Electric je zasnovan na Renaultovi CMF-EV platformi za baterijska električna vozila. Zunanjost avtomobila je robustna in namenska, medtem ko je notranjost prostorna, kakovostna in tehnološko napredna, vključno z digitalno armaturno ploščo OpenR. Kar zadeva trajnost, je 24% materialov avtomobila pridobljenih iz recikliranih virov. Na voljo sta dve možnosti baterije, ki ponujata dosege 418 km in 619 km. Renault Scenic E-Tech Electric je Renaultova vizija prihodnosti avtomobilizma, ki združuje zgodovino, inovacije in trajnost. Avto bo naprodaj konec leta 2024.

Ker je že Megane e-Tech tako zelo odličen avtomobil – najboljši v svojem segmentu. Ne dvomimo, da se bo tudi Renault Scenic E-Tech dobro odrezal. Pričakovana cena dobro založenega z opremo je okoli 45.000 evrov.

Tesla Model 3 – 2024: Električni vitez cest


Tesla Model 3 je kot James Bond med električnimi avtomobili. Elegantna, napredna in vedno korak pred konkurenco. Kljub temu, da nekaterim estetika Tesle ni najbolj pri srcu, je težko zanikati njeno prevlado v svetu e-mobilnosti. Ko se odločate za Teslo, ne izbirate zgolj avtomobila; izbirate vizijo prihodnosti.

Model 3 ni le dokaz Teslinega inženiringa, ampak tudi njene zavezanosti k električni revoluciji. Z aerodinamiko, ki bi jo zavidal celo najboljši športni avtomobili, in tehnologijo, ki postavlja nove standarde, je Model 3 več kot le prevozno sredstvo; je izkušnja.

In čeprav morda ni za vsakogar, je nedvomno najboljša izbira za tiste, ki želijo biti del električne revolucije. V malem paketu združuje vse, kar išče sodoben kupec: zmogljivost, estetiko in inovativnost. Ko govorimo o družinskih avtomobilih, je Model 3 vodilni, ne le v okviru Tesline palete, ampak tudi v širšem spektru e-avtomobilov.

Zakaj torej izbrati Teslo Model 3? Ker je več kot le avtomobil. Je simbol napredka, inovacij in vizije boljše prihodnosti. In vsekakor zmagovalec v segmentu – največ za vaš denar! Hkrati pa zmagovalec kul električni avtomobili za navadnega smrtnika.

Električna prihodnost je tu in je dostopna vsem

Ko pogledamo nazaj, je neverjetno, kako hitro se je svet avtomobilizma spremenil v zadnjem desetletju. Električni avtomobili so prešli iz niše v glavni tok, postajajo vse bolj dostopni in cenovno ugodni. Z izborom avtomobilov, ki smo jih predstavili, je jasno, da električna mobilnost ni več le privilegij premožnih, ampak realnost za vsakodnevne voznike.

Vendar pa ni samo cena tista, ki nas pritegne k električnim avtomobilom. Je obljuba čistejše prihodnosti, zmanjšanje našega ogljičnega odtisa in inovativne tehnologije, ki nas navdušujejo vsak dan. V svetu, kjer je trajnost ključnega pomena, so ti avtomobili več kot le prevozno sredstvo; so simbol naše zavezanosti boljšemu jutri.

Zato, ne glede na to, ali ste že lastnik električnega avtomobila ali šele razmišljate o nakupu, je sedaj pravi čas, da postanete del te električne revolucije. Prihodnost je električna, in s tem izborom avtomobilov, je ta prihodnost zdaj na dosegu roke za vse nas.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.