fbpx

6 najboljših daril z dobrodelno noto (2021)

To so darila, ki obdarijo še nekoga!

Foto: envato

Božični in novoletni prazniki so čas, ko z najbližjimi preživimo najlepše trenutke in se med seboj obdarujemo. Vendar pa ne smemo pozabiti na tiste, ki te sreče nimajo in si stvari, ki se nam morda zdijo samoumevne, ne morejo privoščiti. Zato je odlična ideja, da med preznično mrzlico pomislimo na nakup daril z dobrodelno noto: torej daril, pri katerih je denar, s katerim jih kupimo, namenjen v dobrodelne namene. Pripravili smo vam 6 idej za takašna darila.

1. Pravljica Anina Zvezdica

Anina zvezdica je dobrodelna organizacija, katere cilj je pomagati otrokom iz socialno ogroženih družin. Ljudem, ki so se znašli v stiski, že več kot 11 let nasmeh na obraz nariše z donacijami hrane, kozmetike, čistil…

Poleg tovrstne donacije lahko v okviru Anine zvezdice pomagate tudi z nakupom čudovitega darila za vaše najmlajše: dobrodelne pravljice Anina zvezdica, ki obljublja, da bo ogrela tudi vaše srce. Cena slikanice je 17 €, večina zneska pa je namenjena za nakup hrane, ki jo bo organizacija dostavila ljudem v stiski. Nakup lahko opravite tako, da pošljete sporočilo na ana@aninazvezdica.si.

Foto: aninazvezdica.si

2. Slikanica Botrovo darilo

Najmlajše lahko razveselite tudi s slikanico Botrovo darilo. Slikanico je na pobudo programa Botrstvo v Sloveniji pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje napisal Boštjan Gorenc Pižama.

Projekt Botrstvo v Sloveniji je namenjen otrokom in mladostnikom iz družin v stiski z vse Slovenije. Deluje tako, da tisti, ki se odločijo postati botri, svojim varovancem pomagajo z redno mesečno podporo, društvo pa sprejema tudi donacije.
Slikanica Botrovo darilo na rahločuten in zabaven način predstavi zgodbo o dveh prijateljicah in nam tako pomaga spoznati, da se lahko vsaka družina kdaj znajde v materialni stiski in da je pomembno, da si takrat pomagamo. Z nakupom boste podprli Botrstvo, zagotovite pa si jo lahko v spletni trgovini Emka za 17,99 €.

Foto: boter.si

3. Unicefova punčka iz cunj

Punčka iz cunj je ime Unicefovega projekta, ki je nastal po italijanskem vzoru, v Sloveniji pa je organiziran od leta 2003. Njegov temeljni namen je zbiranje sredstev za program cepljenja otrok iz držav v razvoju proti šestim nalezljivim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus).

Punčke, ki jih izdelujejo prostovoljci po vsej Sloveniji, so unikatne in mnogim prikličejo tudi čudovite spomine, saj se je marsikdo v otroštvu igral prav s punčkami. Punčko posvojite z donacijo v višini 20 € (cena za cepljenje enega otroka) na Unicefovi spletni strani, kjer jo lahko izberete med najrazličnejšimi opcijami.

Foto: unicef.si

4. Zobna ščetka

Zobna ščetka je praktično darilo, za katerega ste lahko prepričani, da bo prišlo prav vašim najbližjim. Če želite ob nakupu opraviti tudi dobro delo, potem je najbolje, da si jo priskrbite na spletni strani The humble co., kjer lahko izbirate med ščetkami za otroke in odrasle, darilnim kompletom in ostalimi izdelki za zobno higieno.

Podjetje The humble co. s prodajo svojih izdelkov zagotavlja zobno nego otrokom, ki prihajajo iz regij sveta, v katerih le-ta ni zagotovljena.

Foto: thehumble.co

5. Losjon za telo

Med najbolj praktična darila se uvrščajo tudi izdelki za nego kože. Podjetje Lush, ki je znano po svojih dišečih milih in kremah ter živobarvnih kopalnih bombicah, je pripravilo poseben losjon za telo, imenovan Charity pot (lonček dobrodelnosti), 100% zaslužek od katerega bo predan organizacijam, ki si prizadevajo za dobrobit živali, varovanje okolja in spoštovanje človekovih pravic. Lonček dobrodelnosti si lahko za 6 € priskrbite v spletni trgovini Lush.

Foto: lushusa.com

6. Nakit

Nakit je čudovito darilo, ki ga je vesela vsaka ženska. Na spletni strani Purpose jewelry boste našli uhane, zapestnice in ogrlice, celoten znesek, s katerim jih kupite, pa bo darovan organizaciji International Sanctuary. International Sanctuary žrtvam trgovine z ljudmi omogoči, da ponovno zaživijo ter jim zagotovi delovno mesto in dom. Ves nakit je izdelan ročno.

Foto: purposejewelry.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!