6 neobičajnih znakov, da je partner v zvezi nezadovoljen

Kaj se dogaja?

Foto: Magnolia Pictures
Zadnjič posodobljeno: :

Čeprav niste opazili, da bi ponoči dobival skrivna sporočila in se ne prepirate, se ne morete otresti občutka, da je nekaj narobe.

Vsi bi v nekem trenutku radi vedeli, kaj je v srcih in mislih naših partnerjev. Ko čutimo, da ni vse tako, kakor bi moralo biti, iščemo znake, zakaj ni zadovoljen v razmerju. Takrat si želimo, da bi nekdo razvil tehnologijo branja misli.

Ko ugotovimo, da so naše skrbi resnične, je to, ne glede, da smo že slutili, boleče spoznanje. Ampak če bomo morda pravočasno opazili prve znake nezadovoljstva, obstaja verjetnost, da nam bo uspelo ohraniti ali izboljšati odnose. Na kaj moramo biti pozorni?

1. Obseden je z novimi elektronskimi igračami

Če imate partnerja, ki so ga vedno zanimale nove tehnološke naprave, obsedenost s tem ni nujno znak za alarm. A če je to navdušenje razvil šele pred kratkim, je mogoče, da mu je dolgčas in išče nove načine zabave, ki nimajo nič skupnega z vami.

Nenehno strmi v računalnik in nima časa za vas.
Foto: Andrea Piacquadio/Pexels

2. Jesta v tišini

Skupni obroki so bili sprva odlična priložnost, da se bolje spoznata, delita svoje želje in cilje, pa tudi skrbi. Čez nekaj časa pa je želja po izmenjavi informacij začela upadati. S tem ni nič narobe, vsak ima kdaj slabe dni, ko ni dobre volje in je redkobeseden. A če sedita in jesta v boleči tišini in si nimata popolnoma ničesar več za povedati, ste lahko prepričani, da nekaj ni v redu.

3. Namesto da bi se pogovorila, pravi: “O tem sva že razpravljala.”

Odprta komunikacija je eden najpomembnejših pogojev za uspešno zvezo ali zakon. Če vaš partner med pogovorom pogosto ponavlja “o tem sva že razpravljala” in vas ne želi poslušati, to pomeni, da mu je vseeno, kaj mu govorite in da ga vaše življenje ne zanima. V zdravem razmerju vas bo partner poslušal oziroma bo to vsaj poskušal!

4. Vedno govori o nekom drugem

O njegovi sodelavki v službi veste več, kakor o tem, kaj se je njemu dogajalo v službi. Nenehno omenjanje druge ženske v vsakdanjem pogovoru je lahko znak, da vaš partner (ne)zavestno razmišlja o nečem novem v življenju in da z obstoječo situacijo ni zadovoljen.

5. Pogosto gre ven s prijatelji

Namesto da bi preživljal čas z vami, ves svoj prosti čas preživlja s prijatelji. Morda je v zvezi nesrečen in želi na ta način iz nje vsaj za kratek čas oditi.

Za prijatelje ima vedno čas.
Foto: Joel Bengs/Unsplash

6. Zastavlja vam preveč vprašanj

V zadnjem času vas partner nenehno nekaj sprašuje in vas prosi za mnenje o vsaki malenkosti. Se vam zdi se, da se preveč trudi? Mogoče je spoznal, da sta obstala na nekem mestu in da se mora bolj potruditi, da spet oživita vajin odnos. To je odlična novica. Pojdite mu naproti in se pogovorita o morebitnih težavah.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so očitni razlogi zakaj vas moški ne cenijo!