6 sestavin iz kuhinje, s katerimi boste očistili kopalnico v 15 minutah

6 sestavin iz kuhinje, s katerimi boste očistili kopalnico v 15-ih minutah.

Vsako tuširanje, kopanje in umivanje je ista zgodba – kad, tuš, umivalnik in pipe se spremenijo v sivobelo pokrajino, ki je polna sivkastih okroglih madežev, nastalih zaradi vode. Verjetno vsakič močno drgnete pipe ali steklo od tuš kabine, zapravljate veliko na drage proizvode, ki bodo naredili čudež v kopalnici, ne zavedate pa se, da je zadosten že sprehod do hladilnika. S temi triki bo vaše življenje od zdaj naprej bistveno lažje. Pa še okolje vam bo hvaležno.

Čiščenje kopalnice verjetno vsakomur vzame veliko časa. Prostor, ki je leglo bakterij, je najtežje očistiti, saj so postopki čiščenja manj prijetni, trdovratni madeži pa so velik zalogaj. Da bi vam olajšali življenje, smo pokukali v kuhinjo, kjer smo našli nekaj sestavin, s katerimi boste očistili najbolj nadležne madeže. In še z minimalnim naporom.

Glava tuša

Najbolj preprost trik na svetu – vse, kar potrebujete, je kis, ki ga lahko najdemo v vsakem gospodinjstvu. S to metodo se boste znebili kamna, ki se nabira na glavi tuša. V plastično vrečko nalijte toliko kisa, kot lahko tekočina zajame glavo tuša, in vrečko zavežite. Naravno čistilo pustite stati uro. Vrečko odstranite, tuš pa obrišite.

Straniščna školjka

Za čiščenje straniščne školjke ne potrebujete dragih čistil, ampak je zadostna plastenka kokakole. Nalijte liter tekočine v školjko in jo pustite stati 60 minut. Po uri školjko dobro zdrgnite in voila, bakterij ni več.

https://www.youtube.com/watch?v=P3w3Q22v15c

Vodni madeži

Verjetno najbolj pametna in preprosta rešitev – razrežite limono na pol. Na mestih, kjer je veliko madežev od vode, podrgnite s polovico limone. Če bodo madeži še zmeraj prisotni, pa dodajte žličko soli na problematičen predel.

Ogledala

Čiščenje ogledala mnogim povzroča preglavice. S tem trikom pa bo življenje postalo veliko lažje. Vse, kar potrebujete, je soda bikarbona, ki bo naredila ogledala sijoča. Če nimate sode, pa lahko tri čajne vrečke črnega čaja združite z vodo, ki jo nato razpršite po ogledalu. Tekočino odstranite s časopisom.

Pipe

Verjetno najtežja stvar za vzdrževanje v kopalnici je pipa. Obstaja več trikov, ki pomagajo ohraniti njeno čistost. Eden izmed učinkovitih nasvetov je, da pipo premažite s sodo bikarbono ali kisom. Pustite nekaj časa delovati in pipo sperite z vročo vodo. Za boljši učinek podrgnite problematične dele z limono.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Bodite srečni: 15 stvari, ki jih srečni ljudje počnejo drugače