8 največjih ovir, ki jih v svojih 20 nehote postaviš predse

8 ovir, ki jih postaviš predse v svojih 20-ih.

Včasih sami sebi postavljamo ovire in se poskušamo sabotirati. Glede na to, da je življenje samo po sebi dovolj komplicirano, je to zares nepotrebno. Res pa je, da se samosabotaže velikokrat niti ne zavedamo. Tu si lahko prebereš seznam ovir, ki jih postaviš predse v svojih 20. Kakšni se boš tako morda lahko lažje izognil.

To je 8 ovir, ki jih postaviš predse v svojih 20.

Spanje pozno v dopoldne

Občasno vsi potrebujemo malo več spanja. Med študentskim obdobjem pa se hitro zgodi, da vsak dan potegnemo lepotni spanec do 10., 11. ali celo 12. ure. To nam vzame veliko ur, ko bi lahko bili produktivni.

Pretirano upoštevanje lepotnih smernic

Pretirano upoštevanje lepotnih smernic ima lahko slabe posledice.
Pretirano upoštevanje lepotnih smernic ima lahko slabe posledice.

Nekatere značilnosti občutljivega obdobja adolescence se potegnejo še v 20 leta. Takrat se veliko ljudi še zelo obremenjuje s svojim videzom, oblačili, podobo, ki jo imajo na družbenih omrežjih, telesom … Pretiravanje z upoštevanjem lepotnih smernic vodi le v konstantno nezadovoljstvo.

Preobremenjenost

V življenju so obdobja, ki od nas terjajo vso našo energijo. Vendar ne dovoli, da celotno tvoje življenje postane to obdobje. Kariera je pomembna, pa vseeno se je pomembno včasih ustaviti in si vzeti čas za majhne užitke.

Prelaganje stvari na jutri

Kar lahko narediš danes, preloži na jutriti je. Ti je znan ta »rek«? Na žalost pa teh »jutri« nihče nima v neomejeni zalogi. Si želiš odpotovati v Indijo? Začeti svoj posel? Se preseliti od staršev? Postavi si dejansko časovnico, če ti finance in čas to dopuščajo. Sicer se zna zgoditi, da veliko svojih planov ali sanj ne boš izpolnil.

Preveč se primerjaš z drugimi

Potrošništvo zahteva neprestano socialno primerjavo in nezadovoljstvo nad samim sabo – le tako nam uspe prodati številne izdelke. Vendar pa nas to dela tudi zelo nesrečne.

Obsedenost s telefonom in računalnikom

Seveda, telefoni in preostala tehnologija so pač neizogiben in tudi koristen del našega življenja. Tu in tam pa se je pametno malo omejiti v uporabi, sicer celo življenje le še gledamo v zaslone.

Ne pozabi živeti
Ne pozabi živeti

Oklepanje strupenih ljudi

Ljudje, ki so do tebe strupeni, ti povzročajo cel kup težav. Nikar se jih ne oklepaj.

Nestrpnost do sebe

Nihče ni postal najboljša različica samega sebe čez noč. Kariera, osebnostna rast, dobri odnosi, vrednote, socialna mreža – vse to potrebuje veliko časa in energijskega vložka. Zato se izogni nestrpnosti do sebe. Tudi Rima niso zgradili v enem dnevu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!