fbpx

6 zgodnjih znakov, da bo vaša zveza trajala dolgo

Foto: Jonathan Borba / Pexels

Ko pričnemo zvezo, si vsi želimo in pričakujemo, da bi trajala čim dlje. Seveda se v vsakem odnosu srečamo z vzponi in padci, pa vendar se nam na samem začetku zdi, da ni preizkušnje, ki je ne bi mogli premagati. Prihodnosti z gotovostjo morda ne more napovedati nihče, pa vendar obstajajo znaki, ki kažejo, da je vaš optimizem pravilen in da se vam razhoda ni potrebno bati. Za vas smo pripravili 6 zgodnjih znakov, da bo vaša zveza trajala dolgo.

1. Medsebojne razlike sprejemata

Tudi tisti najbolj srečni pari se ne strinjajo glede čisto vsega- ljudje smo si namreč med seboj različni in različna so tudi naša mnenja ter pogledi na svet. Kar pa ločuje trdne, dolgotrajne zveze od tistih nekoliko manj uspešnih, je način, kako se partnerja z razlikami soočata.
Če ste partnerja sprejeli z vsemi “napakami” in mnenji, s katerimi se sami ne strinjate in če ne čutite nobene potrebe, da bi ga spremenili, je to odličen znak. Enako velja, če se vam zdi, da on na vas gleda enako in vas ima rad točno take, kakršni ste.

V zdravi zvezi partnerja drug drugega sprejemata v celoti Foto: Dmitriy Ganin / Pexels

2. Drug pred drugim vaju ni sram

Vaš partner mora biti oseba, s katero po življenjski poti hodita skupaj. To pomeni, da vas ne sme biti sram z njim deliti tudi tistih manj prijetnih delov vaše izkušnje. Če čutite, da je prav on tisti, ki ga pokličete, ko se želite nekomu zaupati, to kaže na stabilnost vajine zveze- škoda bi bilo namreč, da bi tako velik del vašega življenja preživeli z nekom, pred katerim bi se morali pretvarjati.
Kaj pa, če za to, da bi se partnerju popolnoma odprli, potrebujete nekaj časa? Tudi to ni znak za preplah, vendar pa morate biti s partnerjem iskreni in mu svoje občutke razložiti.

3. Ni obsojanja preteklosti

Vsi s seboj nosimo spomine, na katere nismo najbolj ponosni in situacije, v katerih bi sedaj ravnali drugače. Znak zdrave zveze je medsebojno sprejemanje le-teh: s partnerjem se oba zavedata, da se je motiti človeško in drug drugemu preteklosti ne mečeta pod nos. Razumeta, da v življenju vsakodnevno rastemo in se učimo in vajino zvezo jemljeta kot priložnost, da skupaj postaneta najboljši verziji samih sebe.

V trdni zvezi ni obsojanja Foto: Dziana Hasanbekava / Pexels

4. Drug drugega postavljata na prvo mesto

Boli, če se v zvezi počutimo zapostavljene. Zato je zelo pomembno, da si s partnerjem dajeta vedeti, da drug drugega cenita in postavljata na prvo mesto. To pomeni, da odločitve sprejemata skupaj in imata pri svojem ravnanju v mislih čustva in reakcije drug drugega.
Odličen znak je, če ste partnerjevih dosežkov veseli na enak način kot bi se razveselili svojih, svojega izbranca pa upoštevate tudi v manj prijetnih situacijah. Po prepiru ste vedno pripravljeni na pogovor, saj si želite težavo razrešiti in tako poskrbeti, da bo vajina zveza trdnejša.

5. Komunicirata na spoštljiv način

Eden najlažjih načinov, kako lahko ocenite, ali je vajina zveza zdrava in trdna, je opazovanje vajine komunikacije. Če sta tudi ob nesporazumih drug z drugim spoštljiva, prijazna in odprta, je to odlična popotnica za vajino zvezo.
Na zrelost kaže tudi to, da v situaciji, v kateri vas je partner prizadel, ne “udarite nazaj”, ampak mu svoje občutke zaupate in razložite.

Od pravega partnerja boste vedno prejeli prijaznost in spoštovanje Foto: Katerina Holmes / Pexels

6. Sta tudi najboljša prijatelja

Kakovost zveze boste hitro prepoznali tudi po tem, da sta s partnerjem poleg ljubimcev tudi najboljša prijatelja. To pomeni, da skupaj preživljata kakovosten čas in ostajata radovedna in drug z drugim odprta. Skupaj se lahko nasmejita do solz in si zaupata občutke globoke žalosti: pripravljena sta na vsak izziv in z nasmehom na obrazu pričakujeta skupno prihodnost.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!