fbpx

6 znakov, da vaš partner potrebuje več prostora

Foto: envato

Sploh na začetku razmerja si želimo čim več časa preživeti ob partnerju in marsikdo ne pomisli, da njegov izbranec potrebuje tudi nekaj časa zase. Vendar pa osebni prostor in čas potrebuje prav vsak in to nikakor ne pomeni, da partnerja nimamo radi ali da si želimo razmerje končati. Vendar pa marsikdo svoje želje ne zna ubesediti, zato smo za vas pripravili 6 znakov, ki kažejo, da vaš partner potrebuje več prostora.

Ljudje se med seboj razlikujemo: nekateri potrebujejo veliko časa zase, drugi pa svoje baterije napolnijo takrat, ko so obkroženi z najbližjimi. Vendar je čas, ki ga preživimo brez partnerja, pomemben za vse. Takrat se lahko namreč osredotočimo nase in na svoje cilje ter razvijamo svojo osebnost.

Zato znaki, da vaš partner potrebuje več prostora, sami po sebi niso razlog za skrb. Če jih opazite, je najbolje, da se s partnerjem pogovorite in mu date vedeti, da to spoštujete in razumete. Ne smete dovoliti, da bi vas strah pred zapuščenostjo prisilil, da partnerju ne date osebne svobode: na tak način boste dosegli le, da se bo počutil utesnjenega, vi pa si ne boste dali priložnosti, da bi se osredotočili nase. Sledi 6 znakov, ki kažejo, da vaš partner potrebuje več prostora

Čas zase je nekaj, kar potrebuje prav vsak Foto: Kampus Production / Pexels

1. Pri njem opazite frustracije in razočaranje

Vsi poznamo živčnost, ki nas prevzame, ko potrebujemo le nekaj trenutkov miru, a prav tega nikakor ne dobimo. Ste dobili občutek, da vaš partner konstantno občuti frustracije in je ob vaših predlogih za preživljanje časa v dvoje nejevoljen in celo razočaran? Takrat je najbolje, da ne pustite jezi, da bi kontrolirala vaše vedenje, pač pa se poskusite postaviti v njegovo kožo in ga razumeti.

2. Kar naprej zavrača vaše plane

Nikomur ni najbolj prijetno, ko partner odpove plane, ki smo jih pripravili skrbno in z ljubeznijo. Povsem normalno je, da načrti kdaj padejo v vodo zaradi obveznosti, vendar pa bodite pozorni, če partnerjevi razlogi spominjajo na izgovore.
To je lahko namreč znak, da potrebuje čas zase- zato mu namesto prepira raje dajte priložnost, da večer namesto z vami preživi v lastni družbi ali s prijatelji.

Nikomur ni najbolj prijetno, ko plani padejo v vodo Foto: Ivan Samkov / Pexels

3. Ne razlaga vam o tem, kako je preživel dan

Se vam zdi, da je minilo že nekaj časa, odkar sta s partnerjem poklepetala o dogodkih in zanimivostih, ki sta jih tisti dan doživela? To lahko kaže, da se vam čustveno umika, za kar seveda obstaja več razlogov, vendar pa nikakor ni nujno, da pomeni nekaj slabega.
Predlagamo, da partnerju date nekaj prostora in ga kasneje na prijazen in razumevajoč način povprašate, kako se v zadnjem času počuti.

4. Prepirata se brez razloga

Se vam zdi, da so vajini prepiri stalnica, zanje pa sploh ne najdete razloga? To lahko kaže, da vaš partner potrebuje svobodo in to željo namesto s pogovorom izraža s kreganjem, ki nato povzroči, da se drug drugemu za nekaj časa umakneta.
Predlagamo, da si ne pustite, da bi vas nepomembni prepiri sprovocirali– namesto tega se umaknite že preden se nesporazum razvije v besedni boj. Nato se s partnerjem na lep in spoštljiv način pogovorita o tem, koliko prostora v razmerju potrebujeta in kako on gleda na vajino kreganje.

So s partnerjem prevečkrat znajdeta na različnih polih? Foto: Kampus Production / Pexels

5. Skrbi vas njegova telesna govorica

Ko opazimo, da se je zmanjšalo številov dotikov in objemov ali pa nas partner zavrača, velikokrat pomislimo na najhujše. Vendar pa je to preprosto znak, da se želi vaš partner za nekaj časa odmakniti od vas, za kar lahko obstaja več razlogov.
Lahko, da je pod velikim osebnim ali kariernim pritiskom, morda se sooča s težavami, ki jih želi razrešiti sam, lahko pa, da preprosto potrebuje več časa zase.

6. Ukvarja se z več težavami ali pa je pred pomembno odločitvijo

Čas zase velikokrat potrebujemo tudi, če se naenkrat ukvarjamo z več problemi in dobivamo občutek, da imamo vsega preveč. Lahko pa smo se znašli pred pomembno odločitvijo, ki jo moramo sprejeti sami.
Takrat je pomembno, da date partnerju vedeti, da ste mu pripravljeni pomagati in mu biti v oporo, hkrati pa mu boste, če si to želi, dali tudi prostor, da svoje težave razreši.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!