fbpx

7 frizur, s katerimi boste ustvarili iluzijo gostih in zdravih las

Foto: Cottonbro / Pexels

Če so vaši lasje tanki, uničeni in brez volumna, morda z zavistjo občudujete čudovite pričeske drugih in mislite, da so za vas popolnoma nedosegljive. Pa ni treba, da je tako. Pripravili smo vam 7 idej za frizure, ki bodo ustvarile iluzijo volumna in zdravih las, hkrati pa bodo poskrbele, da postanejo gostejši.

Na to, da lasje postanejo tanki in redki, lahko vpliva več dejavnikov. To so lahko agresivni načini barvanja, predvsem s peroksidom, poškodbe las, pretirana uporaba silikona, lahko pa so vaši lasje naravno med redkejšimi.

Da bi to popravili, priporočamo, da se izogibate svetlenju pričeske s peroksidom in uporabi šamponov, ki vsebujejo silikone in sulfate. Dobro je tudi, da si las ne umivate vsakodnevno in si jih čim manjkrat oblikujete z likalniki in kodralniki za lase.

Prav tako vam bo pomagala izbira frizure, ki vaših las ne bo še dodatno otežila. Pripravili smo vam 7 idej za frizure, ki ustvarijo iluzijo gostih in zdravih las.

1. Ravni rez

Frizuro, imenovano ravni rez frizerji priporočajo predvsem tistim, katerih lasje so naravno skoraj popolnoma ravni. Stilista prosite, da vam konice postriže ravno, kar pomeni, da bo dolžina po celi glavi enaka. Tako boste ustvarili polnejši videz.

2. Kvadratni paž

Ta frizura je popolna za vse ljubiteljice kratkih frizur. Ustvarila bo iluzijo polnosti in velike količine volumna, hkrati pa je za oblikovanje zelo enostavna. Dolžine kvadratnih pažev se gibljejo od brade do ramen, vaša izbira pa je odvisna od tega, kako pogumni ste.

3. Striženje v plasteh

Striženje v plasteh oziroma stopničasto striženje je frizura, pri kateri so sprednji lasje krajši od zadnjih. Tako je glavnina teže las usmerjena na hrbet in tilnik.
Za striženje v slojih se lahko odločite, ne glede na to, ali so vaši lasje dolgi ali kratki. Z njim boste lasem omogočili, da ohranijo obliko in poudarili njihov volumen.

4. “Volčja” frizura

Takoimenovana volčja frizura je v letošnjem letu priljubljen trend. Vašim tankim lasem bo dodala volumen in poudarila njihovo teksturo. Hkrati bo ustvarila sproščen in navihan videz. Do nje lahko, če imate kratke lase, pridete sami doma. Vse, kar potrebujete je likalnik ali kodralnik, s katerim potem ustvarite kodre različnih velikosti, zavihane v različnih smereh. Videz seveda zaključite s pršilom po kodranju, saj si las ne želite uničiti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rod Anker Salons (@rodankersalons)

5. “Clavicut”

Pri pričeski “Clavicut” lasje segajo do ključnice, konice las pa so upognjene navzven. Ta videz je namenjen vsem, ki jim najbolj ustreza srednja dožina las – torej dolžina, pri kateri lase še vedno lahko spnete v čop.

6. Asimetrični trikotni bob

Asimetrični trikotni paž je namenjen vsem, ki bi jih navaden paž dolgočasil. Lasje pri tem slogu so postriženi neenakomerno – ena stran las je daljša od druge. Za to frizuro velja, da se prilega vsem oblikam obraza, najbolje pa bo izgledala, če so vaši lasje ravni.

7. Frufru v obliki zavese

Frufru v obliki zavese bo vašim lasem dodal volumen, hkrati pa pozornost odvrnil od njihovih tankih korenin. To je sproščena frizura, ki ne potrebuje veliko urejanja, popolna pa je za vse, ki se frufruja bojite. Kadarkoli se ga namreč lahko znebite tako, da si lase preprosto zataknete za ušesa ali spnete z lasnico.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!