fbpx

7 majhnih skrivnosti, ki jih moški skrivajo pred partnerko

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Partner je oseba, s katero naj bi bili pripravljeni deliti vse dele svojega življenja in ji zaupati tudi tiste stvari, ki jih navadno zadržimo zase. Kljub temu pa se lahko zgodi, da ima partner nekaj majhnih skrivnosti, ki jih zamolči svojemu dekletu. Pozanimali smo se, zakaj je temu tako in katere stvari moški najpogosteje skrivajo pred partnerko.

1. Negotovost glede videza

V medijih se veliko govori o nerealističnih lepotnih standardih za ženske. Toda tudi moški se lahko glede svojega izgleda počutijo negotovo, se primerjajo z drugimi ali pa celo dobijo občutek, da brez izklesanega telesa za partnerko niso dovolj dobri.
Zato svojemu partnerju povejte in pokažite, kako privlačen je. Najbolj samozavestnega se bo namreč počutil, ko mu bo jasno, da je najlepši v očeh osebe, ki mu pomeni največ.

Tudi moški se glede svojega videza počutijo negotove Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

2. Negotovost glede financ in kariere

Večina moških si želi partnerko s svojimi financami in kariero navdušiti, zato se lahko glede teh področij hitro počutijo negotove. Včasih jih je njihove situacije tudi sram, zato svoje realne slike dekletu ne pokažejo. Enako se lahko zgodi, če so glede svoje službe zaskrbljeni, jih je strah poskusiti nekaj novega itd. V sodobnem svetu se je težko ne primerjati z ostalimi, še težje pa se je na prihodnost ozreti brezskrbno.
Zato je pomembno, da partnerju date vedeti, da ni razloga, da bi pred vami svojo negotovost skrival in da mu boste pri službenih podvigih stali ob strani.

3. Strah pred bližino

Srčna bolečina velja za eno najhujših življenjskih izkušenj, ki pa jo na žalost doživi večina ljudi. Veliko moškim je svoje občutke težko deliti s prijatelji, zato je razhod zanje še težji kot za marsikatero žensko. Prav zato je mogoče, da se vaš partner približevanja in ljubezni nekoliko boji: strah ga je namreč, da bi bil znova prizadet.
V tem primeru svetujemo, da se drug drugemu približata počasi in postopoma in da daste partnerju občutek varnosti in ljubljenosti.

Vaš partner se morda boji, da bi bil znova prizadet Foto: Shvets Production / Pexels

4. Mnenje njihovih prijateljev in družine

V zvezi je najbolj pomembno, kaj drug do drugega čutita sama partnerja. Vendar pa kljub temu ni najbolj prijetno, če se njuni prijatelji in družina z izbiro življenjskega sopotnika ne strinjajo. Zato marsikateri moški to informacijo pred partnerko zadrži in ji raje da občutek, da nenaklonjenosti ni.
Čeprav tako skrivnost partner ohrani, ker vas ne želi prizadeti, je včasih dobro, da odnose z njegovimi bližnjimi razčistite. Njihovi občutki lahko namreč izvirajo le iz dejstva, da vas ne poznajo dovolj dobro, ali pa gre za nesporazum, ki ga je mogoče rešiti.

5. Travme iz preteklosti

Če je ste že doživeli travmo, potem verjetno razumete, zakaj partnerju o takem dogodku ni najlažje spregovoriti. Morda ima občutek, da je bil za situacijo kriv sam, morda ga samo pogovor o njej zaboli, morda potrebuje več časa, da bi se vam lahko popolnoma odprl…
Pomembno je, da moškega ne silite, da vam takoj zaupa, kako je recimo potekalo njegovo otroštvo, ampak mu na nežen način daste vedeti, da ste mu vedno pripravljeni prisluhniti.

6. Jeza ali negativni občutki

Ljudje smo si med seboj različni: nekateri čutijo potrebo, da takoj spregovorijo o vsaki negotovosti, drugi pa se konfliktom za vsako ceno izogibajo. Včasih se moškim zdi, da o neki situaciji pač ni vredno razpravljati, zato svoja čustva zamolčijo ali pa se do partnerke obnašajo nekoliko hladneje.
Če opažate, da vašemu partnerju ni najlažje govoriti o čustvih, mu na nežen način povejte, da si želite, da bi bil v zvezi čimbolj srečen. Pokažite mu, da vsak nesporazum ne bo vodil do velikega prepira in da vam je zelo pomembno, da gojita odprto komunikacijo.

Pokažite mu, da ste mu vedno pripravljeni prisluhniti Foto: Jhno Ferreira / Pexels

7. Negotovost glede razmerja

Nekateri moški so navajeni zase zadržati tudi, če v svoje razmerje dvomijo in imajo občutek, da se v prihodnosti s partnerko ne vidijo. Namesto, da bi svoja čustva izrazili, se odločijo počakati in tako ugotoviti, kaj pravzaprav čutijo.
Vendar pa naj vas to ne prestraši: odnos, v katerem je komunikacija odprta in iskrena, ima za tak zaključek veliko manj možnosti. Večino težav v razmerju lahko s partnerjem prek pogovora in sprememb v obnašanju rešita, zato se ne bojte partnerju pokazati, da lahko o morebitnih težavah z vami vedno spregovori.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.