7 razlogov, zakaj nekatere ženske privlači napačen, “poškodovan” tip moškega

Ranjeni in strupeni moški.

Nekaj jih potiska k vam, kajne? In to ni zgolj naključje.

Kaj bi lahko bili razlogi, da vas strupeni moški privlačijo? Tu je nekaj možnosti!

1. Imate nizko samopodobo

Takoj opazijo, da se v resnici ne ljubite, in zaradi tega tudi oni ne čutijo potrebe, da vas bi morali imeti radi. Lahko je postati žrtev nekoga in iti z njim v njegov strupeni krog, če se ne cenite tako, kot bi se morali. Strupeni moški se bojijo žensk z visoko samopodobo, ker vedo, da imajo resnično visoke standarde glede moških, zato jih privlačijo negotove ženske.

2. Predobri ste

Strupeni moški bodo to izkoristili. Vedo, da niste oseba, ki se bo pritožila ali jim pokazala, kaj si zaslužijo. Ste predobri, preveč prijazni in imate preveč razumevanja, to je vaš način, na katerega mu sporočate, da se lahko še naprej obnaša, kakor si želi – in se bo.

3. Ste preveč sočutni

Ljudje pravijo, da se nasprotja privlačijo. Do neke mere se sliši romantično, toda v tem primeru je to preprosto nemogoče. Toksičen moški bo našel svojo popolno “žrtev” v sočutni ženski, ker bo potrpežljivo prisluhnila vsem njegovim težavam. Če imate empatično dušo, se vam bo smili in mu boste želeli pomagati. Večina takšnih moških se laže in se obnašajo, kakor da so profesionalni igralci, le zato, da dobijo malo sočutja in situacijo izkoristijo, kot si želijo.

4. Ste oseba, ki želi “popraviti” druge

V glavi imate romantične podobe o tem, kako lahko ljubezen premika gore in vse spremeni. Verjamete, da lahko vaša ljubezen in pomoč dejansko pozitivno vplivata nanj, in da se bo sčasoma spremenil. A uganite – to se nikoli ne bo zgodilo! Poškodovani in strupeni moški imajo težave, ki jih morajo reševati strokovnjaki in ne njihove ženske.

5. Razočarani ste v ljubezni

Mogoče ste bili že kdaj preveč ranjeni. In res je, ni enostavno pozdraviti strto srce. Toksični moški te stvari zavohajo, privlačite jih, ker vedo, da bodo lažje izkoristiti nekoga, čigar pogled na ljubezen je trenutno izkrivljen. Nasedete jim, ker so zviti in vedo, da vas lahko osvojijo, ker ste tako krhki.

6. Ne postavljate mej

Niste dovolj močni, da bi že od začetka postavljali meje. Morda zato, ker ne želite prizadeti njegovih občutkov in/ali ker ste oseba, ki se izogiba konfliktom. Zaradi vaše negotovosti ste ranljivi. Kadar imate opravka s strupenimi moškimi, morate vedeti, kdaj je dovolj, in se boriti zase.

7. V vas vidijo svojo priložnost za spremembe

Nekatere ženske privlačijo strupeni moški, ker v njih vidijo nekoga, ki ga lahko spremenijo, mu pomagajo, da bo drugačen. Moški se včasih zavejo, da morajo spremeniti svoje strupene navade in si zato izberejo ženske z zdravim življenjskim slogom. A na žalost to ni enostavno, kot se sliši, saj se strupeni moški ponavadi vrnejo k svojemu slabemu vedenju.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 skritih znakov, ki razkrivajo, da vas vaš partner vara