Potisnejo se preko svojih zmožnosti: 4 astrološka znamenja, ki so do sebe najstrožja

"Velik človek postavlja stroge zahteve sebi, mali jih postavlja drugim." - Konfucij

Ljubezen do samega sebe je redko spontana in naravna. Naučite se in osvojite jo s spoznavanjem samega sebe. Nekaterim uspe odpustiti, sprejeti svoje nepopolnosti in se odreči nadzoru, drugim pa je to zelo težko.

Katera astrološka znamenja niso popustljiva do sebe?

Devica

Kolikor so device kritične do drugih, so do sebe še dvakrat bolj. Kolikor se trudijo biti previdne in se izogibati težavam, so enako spretne pri iskanju težav, kjer jih sploh ne bi bilo, če jih ne bi ustvarile same. Imajo nerealno visoke standarde in ko jih ne dosežejo, čutijo krivdo, negotovost in pomanjkanje nadzora.

Če imate v svojem življenju devico, jo pomirite, da tisto, kar ni pod njenim nadzorom, ni izraz njene nemoči, ampak da stvari v življenju pač tako delujejo. Spodbujajte jo na način, da jo opozarjate na njene uspehe in dosežke ter jo opomnite, da mora včasih upočasniti in počivati.

Device imajo nerealno visoke standarde tudi zase.

Kozorog

Tako kot device tudi kozorogi radi nadzorujejo vse okoli sebe. So zelo pridni in disciplinirani, vendar se pogosto izčrpajo in se potisnejo čez svoje zmožnosti. Zanje ni dovolj, da vodijo na enem področju življenja in dosegajo uspeh, želijo biti uspešni v vsem, če niso, ne bodo imeli dobrega mnenja o sebi. Pogosto so pesimistični, saj na ta način preprečujejo razočaranje, čeprav jih ta odnos pogosto pripelje do tega, da gledajo negativno nase, kakor tudi na dobre stvari, ki se jim zgodijo.

Kozoroga boste spodbujali tako, da mu boste povedali, kaj vam je všeč na njem, kar pa ni nujno povezano z njegovimi uspehi. Ne bo vas prosil za pomoč, vendar ga morate redno opozarjati, da ste tam zanj in da lahko računa na vas. Spomnite ga, da je on veliko več, kakor le njegov uspeh.

Škorpijon

Škorpijon je zaprt in mu je težko zaupati. Rad misli, da je odvisen samo od sebe, vendar se njegovo pomanjkanje zaupanja v druge pogosto odraža kakor pomanjkanje zaupanja vase. Škorpijon bo radodaren do drugih in bo odšel tja, kjer je potrebna pomoč, bo junak, vendar sebe ne bo obravnaval na tak način. In medtem ko ga drugi občudujejo in hvalijo, škorpijon ohranja pred sabo svoj zid nedostopnosti in ne verjame, da ga bo imel kdo rad, če ga zares spozna.

Za škorpijona potrebujete veliko potrpljenja in nežnosti. Potreboval bo vsa vaša zagotovila, dokaze in čas, da se odpre in sprosti. Zato ga spodbudite, ko se odpre, pokažite mu, da je ranljivost nujna in dobrodošla, da se lahko povežete tako s seboj kot z drugimi. Redno ga opominjajte, kako vam je mar zanj.

Medtem ko ga drugi občudujejo in hvalijo, škorpijon ne verjame, da ga bo imel kdo rad, če ga zares spozna.

Ribi

Nagnjeni so k temu, da so na voljo in zadovoljujejo potrebe dobesedno vseh. Na drugi strani pa popolnoma zanemarjajo sebe. Njihove težave, želje in potrebe niso tako pomembne v primerjavi s tistimi, ki jih imajo vsi ostali. Ribe bodo včasih zaskrbljene tudi zato, ker se bodo bale, da vas bo njihova prisotnost obremenila. Ribe pogosto najdejo svojo vrednost le v služenju drugim in uresničevanju njihovih želja, pričakovanj in potreb – to je za njih dokaz, da so potrebne in pomembne.

Pomagajte jim, da se počutijo pomembne in dvignite njihovo samozavest. Za to morate biti previdni, občutljivi ter poslušati in opaziti signale, ki jih pošiljajo – če imajo slab dan in se počutijo slabo, jih spodbudite, naj vam zaupajo. Ribe bodo zanikale, da nekaj ni vredu, vendar jim povejte, da ste na njihovi strani, da vidijo in čutijo to. Prosite jih, naj vam dovolijo, da jih podprete. Z veliko nežnosti in prijaznosti bodo ribe okrepile svojo samozavest in se bodo lahko sprostile.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Letni numerološki horoskop za 2021: napovedi za ljubezen, delo in denar glede na vašo osebno številko