fbpx

7 resnic, kako karma vpliva na tvoje življenje

Karma je sanskrtska beseda, ki v prevodu predstavlja “akcijo”. Njeno univerzalno načelo je povezano s ciklom vzroka in posledice – vsa dejanja in misli, ki jih narediš zdaj, bodo nate imela vpliv v prihodnosti.

Danes ljudje po svetu uporabljajo koncept karme, ki ni popolnoma skladen z njenimi tradiconalnimi pomeni. Ljudje jo uporabljajo predvsem za označevanje sreče in usode ter razlage stisk ljudi. Karma se naj ne bi ukvarjala zgolj z razmerjem med dejanji in posledicami, temveč tudi z moralnimi razlogi in nameni dejanj. Če oseba naredi določeno stvar le zato, da bi naredila vtis, da je dober človek, je to nemoralno dejanje, ki naj bi povzročilo slabo karmo.

7 dejstev o karmi, ki jih verjetno ne poznaš:

1. Karma se naj ne bi nanašala zgolj na kaznovanje zaradi tega, ker si nekaj narobe storil/-a. Ne gre zgolj za kazen. Je del tvoje duše. Nate vplivajo vsa tvoja dejanja.

2. Zakon o karmi naj bi obstajal zato, da ti pomaga pri plovbi skozi življenje. Trpljenja, nagrade in vsi drugi izzivi, ki ti jih življenje zada, obstajajo zato, da se lahko premakneš na naslednje področje. Pomaga ti pri razlikovanju med pravilnim in napačnim, in sicer le tako lahko izbereš boljšo pot zase.

3. Ni pomembno, ali so tvoja dejanja velika ali majhna. Ne misli, da tvoja majhna prizadevanja niso zadostna, saj se dejanja “seštevajo” in imajo vpliv v prihodnosti. Vsako majhno dejanje, ki ga narediš, gre v vesolje in pomaga oblikovati dogodke prihodnosti.

Ljudje so dediči svojih dejanj (Buda)
Ljudje so dediči svojih dejanj (Buda)

4. Dobra karma naj bi pozitivno vplivala na tvoje možgane in dobro naj bi dela pri samozdravljenje.

5. Obstajale naj bi besede, s katerimi lahko očistite svojo karmo. Včasih se tega sploh ne zavedaš, da jih uporabljaš – gre za starodavno zavedanje, ki lahko pomaga izboljšati karmo.

6. Ko spoznaš, da tudi tvoje misli in najbolj nepomembni ukrepi vplivajo na tvojo realnost, postaneš potrpežljivejši in ne ukrepaš več v naglici.

7. Vsaka negativna karma se lahko spremeni v pozitivno. Ker je tvoja usoda popolnoma v tvojih rokah.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!