7 znakov, da si ga končno prebolela

Si končno svobodna?

Foto: Pixabay
Zadnjič posodobljeno: :

Večina nas ima v življenju vsaj eno osebo, ki je kar nismo mogle pozabiti. Vendar pa se je včasih treba sprijazniti, da se nekatere zgodbe pač ne zaključijo tako kot bi si želele. Takrat se moraš osredotočiti na ljubezen do same sebe in verjeti v to, da prihodnost zate načrtuje nekaj veliko boljšega. Kako pa vedeti, ali si ga res prebolela?

Reči, da si ga pozabila, je lahko. Toda to dejansko misliti, ne le ko si obdana s prijatelji, ampak tudi v večerih, preden sama zaspiš, je nekaj povsem drugega. Prebolevanje zna biti težek in dolgotrajen proces, zato ne skrbi, če še nisi povsem tam, kjer bi si želela biti. Namesto tega se spomni, da je to, da si sposobna ljubiti tako močno in globoko, ena najlepših lastnosti, ki jo lahko človek ima in da bo tisti pravi to znal ceniti.
Sledi 7 znakov, ki ti bodo pokazali, da si ga končno prebolela.

1. Ne preverjaš več njegovih profilom v družbenih omrežjih

Na socialnih omrežjih preveriti, kaj je novega pri tvojem bivšem partnerju, lahko izgleda kot mikavna ideja. Vendar pa definitivno ne pomaga procesu prebolevanja, saj ga boš tako le še dlje obdržala v mislih. Ko ugotoviš, da želje po obisku njegovega profila več ne čutiš, je to znak, da je v tvojem srcu končno pozabljen.

Foto: Mateus Campos Felipe / Unsplash

2. Nimaš več potrebe, da bi razčistila stvari

Velikokrat se nam zdi, da bomo notranji mir začutile šele, ko z osebo do konca razčistimo, zakaj se je zveza odvila tako, kot se je. Da, z nekaterimi je to možno, in se po tem dejansko počutimo bolje. Včasih pa moramo sprejeti, da oseba za tovrstne pogovore ni dovolj zrela oz. preprosto nima želje po takšnem zaključku. Takrat moramo namesto nazaj pogledati v prihodnost in zavestno sprejeti odločitev, da bomo razčistile le pri sebi in, da bo to dovolj. Če si to že storila, si lahko čestitaš- preteklost je končno varno za teboj.

3. Nisi več živčna ob možnosti, da bi ga videla

Sploh če je vajina zveza trajala dolgo, imata najverjetneje kar nekaj skupnih prijateljev. Prav tako je naša država med manjšimi, kar poveča možnost za naključna srečanja. Sploh v začetnih fazah prebolevanja je normalno občutiti anksioznost ob misli, da se bosta morda videla.
Če pa si opazila, da ti je za to vseeno in si osredotočena le na to, da v življenju uživaš brez živčnosti, na koga boš morda naletela, je to znak, da o njem ne razmišljaš več.

4. V trenutkih, ko si sama, ne pomisliš več nanj

Pravi “test” prebolevanja nastopi v trenutkih, ko si sama po dolgem dnevu. Veliko se nas prav takrat spomne na čase, ko smo te trenutke preživele s tistim, ki smo ga imele najraje in začutimo potrebo po njegovi bližini. In prav takrat se moraš imeti najrajši in si organizirati večerno rutino, ki te pomiri in napolni z zadovoljstvom, pa naj bo to skodelica kakava, poslušanje najljubših pesmi, vroča kopel ali pogovor s prijateljico. Če opažaš, da ne občutiš nobene potrebe več po bivšem partnerju, čestitke. To pomeni, da si na zelo dobri poti.

Foto: Caroline Veronez / Unsplash

5. Uživaš v trenutkih, ko si sama s sabo

Sama najverjetneje nisi le v večernem času, ampak tudi v drugih trenutkih dneva. Po koncu razmerja se nas veliko obda z najbližjimi, saj se tako najlažje zamotimo. S tem seveda ni nič narobe, saj je to gotovo eden izmed načinov, kako misli umakniti od srčne bolečine, vendar pa je prav tako pomembno, da se naučiš biti sama s sabo. Naj te ne bo strah osamljenosti, namesto tega se razveseli časa za razvijanje novih hobijev in obuditev starih. Časa za to, da ugotoviš, kaj te res veseli in česa si želiš v prihodnosti.

5. Do drugih občutiš iskreno zanimanje

Po težkem zaključku je lahko vabljiva misel na iskanje nove ljubezni. Vendar previdno: če tvoje misli še vedno napolnjuje prejšnji partner, mogoče za to še ni pravi čas. Vsi si namreč zaslužimo nekoga, ki nas bo cenil in ne le imel za zamenjavo in način, da pozabi na svojo žalost. Če pa je tvoje zanimanje iskreno in ti želje po nekom novem ne kali pogrešanje bivšega, to pomeni, da je za ljubezen pravi čas, in da je bilo tvoje prebolevanje uspešno.

Foto: Courtney Cook / Unsplash

6. Ceniš spomine, a se vanje ne želiš vrniti

Se še kdaj spomniš na lepe trenutke, ki sta jih preživela skupaj? Ne skrbi, to je povsem normalno in ne pomeni, da ga vendarle nisi prebolela. Nič ni narobe s tem, da znaš preteklost ceniti, vendar pa bodi pozorna. Ali občutiš željo, da bi se k osebi vrnila in poskusila še enkrat? Če lahko brez razmišljanja odgovoriš ne, še enkrat čestitke. Končno si ga prebolela.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!