fbpx

7 znanih osebnosti, ki bi si zaslužile svoje filme

Biografije so vsakoletni spremljevalec filmske ponudbe, toda kljub temu je res zanimivo, da še vedno nismo videli igranih filmov o nekaterih pomembnih osebnostih. Te tedne sicer snemajo film o Freddieju Mercuryju, legendarnemu pevcu skupine Queen, prav tako pa bo velika platna ugledal film o J. R. R. Tolkienu, avtorju knjig Gospodar prstanov. Ozrli smo se še k nekaterim osebnostim, ki bi lahko bile kot material za zanimiv film.

7 znanih osebnosti, ki bi si zaslužile svoje filme:

Nikola Tesla

Genij srbskega rodu je bil že del filmov, saj ga je v Skrivnostni sledi (The Prestige, 2006) igral David Bowie. O njegovi biografiji se šušlja že nekaj let, toda kaj konkretnega še ni bilo postorjenega.

Nikola Tesla
Nikola Tesla

Dražen Petrović

Hrvaški košarkar velja za enega od najboljših Evropejcev, ki so igrali ta šport. Žal je umrl v prometni nesreči, ko je bil star le 28 let. Njegova zgodba ne bi bila zanimiva le zaradi košarke, ampak tudi zaradi političnih razmer, ki so vladale na Balkanu na začetku devetdesetih.

Dražen Petrović
Dražen Petrović

Orson Welles

Orson Welles je igralec in režiser, ki je še rosno mlad posnel Državljana Kana (Citizen Kane, 1941), enega od najboljših filmov vseh časov. Pozneje je imel velike težave z alkoholom in telesno težo ter tako velja za težavnega genija, ki bi morda lahko dosegel še veliko več.

Orson Welles
Orson Welles

David Bowie

Glasbenik, igralec in umetnik je resda umrl šele lani, toda njegova zanimiva osebnost bi bila ravno pravšnja za zanimiv film. Verjamemo, da se bo v prihodnosti to tudi zgodilo, do takrat pa lahko še vedno občudujemo njegovo glasbo in pojavo v mnogih filmih.

David Bowie
David Bowie

Marie Curie

Slavna znanstvenica, ki je edina ženska dobitnica dveh Nobelovih nagrad. Odkritje radioaktivnih elementov jo je žal pripeljalo tudi do smrti, saj je umrla zaradi izpostavljana radioaktivnosti.

Marie Curie
Marie Curie

Ayrton Senna

O brazilskem dirkaču formule 1 je bil že posnet odličen dokumentarec Senna (2010), toda verjamemo, da bi si zaslužil pozornost tudi v igranem filmu. Da so filmi o formuli 1 in njihovih dirkačih lahko zanimivi, je dokazala tudi Dirka življenja (Rush, 2013).

Ayrton Senna
Ayrton Senna

Donald Trump

Kontroverzni ameriški predsednik se je še pred svojim mandatom pojavljal v filmih, saj ga lahko za trenutek ujamemo v komedijah Sam doma (Home Alone, 1990) in Zoolander (2001). Prav gotovo bodo tisti bolj politični režiserji posneli film o njem in kaj lahko se zgodi, da bo to prav Oliver Stone, saj se je lotil že treh različnih ameriških predsednikov.

Donald Trump
Donald Trump

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.