8 korakov do zmenka z osebo, ki vam je všeč

Foto: Jakob Owens / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Skočili smo v poletje in ukrepi zaradi epidemije se sproščajo. Zdaj je čas, da - če smo samski, začnemo opazovati ljudi okoli sebe. Terase gostinskih lokalov prav vabijo, da spijemo kavico ali hladen sok, ter opazujemo mimoidoče. Morda opazite pri sosednji mizi svojo simpatijo. Opa.

In kaj, če prisede k vaši mizi, ker pozna vašega prijatelja, s katerim ste na kavi? Je dovolj samo stik z očmi in nasmeh, da se bo zaljubil v vas?

Dobro je, da poznate nekaj korakov, kako se približati osebi, ki vam je všeč. Če niste prepričani, kateri koraki so v tistem trenutku najboljši, vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

S temi osmimi koraki boste prišli do telefonske številke osebe, ki vam je všeč.

Neobvezna šala in smisel za humor

Če niste prepričani, kako začeti pogovor, je eden najučinkovitejših načinov, kako pritegniti pozornost te osebe – humor. Dovolj je, da se pošalite na svoj račun ali da se z njo samo nekaj minut hudomušno dražite. Ko se sprosti in se nasmeje pa preidete na malo bolj resne in kasneje tudi bolj osebne teme. Pomembno je, da pokažete smisel za humor in da začuti, da ste dobra družba, ter da ste sposobni uravnotežiti zabavo ter resne teme.

via GIPHY

Nasmeh je boljši od glasnega smeha

Verjeli ali ne, žensk in moških ne privlači vaš glasni gromki smeh. Smejanje na ves glas marsikoga odbija. Smeh je čudovit, vendar glasen moteč smeh je prijetnejši nekomu, ki ga poznate že dolgo, in ne tistemu, ki ste ga pravkar spoznali. Zato se je bolje nasmehniti in biti nekoliko premišljeni, kar se zdi marsikomu privlačno in skrivnostno, saj skrivnost ohranja napetost. Nasmeh je tudi bolj zapeljiv, in kaže na to, da ste samozavestni.

Dajte jim prostor

Nihče ne mara, da jih nekdo, ki so ga komaj spoznali duši, da jim ne da prostora, ker se boji, da boste izginili, če bodo prekinili pogovor za sekundo. To se ne bo zgodilo, če bo šlo vse v redu, in zato je prav, da osebi daste malo prostora za uživanje brez vas in družbe, s katero je prišla recimo na zabavo. Samozavestne osebe se ne bojijo, da bi izgubili zanimanje osebe, ki jim je všeč.

Bodite izvirni s komplimenti

Gotovo je že dovoljkrat slišala, da ima čudovite oči ali nasmeh. Izmislite si bolj izviren in oseben kompliment, ki se bo osredotočil na nekaj, kar vas je zares pritegnilo pri tej osebi. To je lahko način, kako se njene roke premikajo med govorjenjem, podrobnosti, ki ji bodo pokazale, da jo res vidite.

via GIPHY

Ti in ona nista predmet

Vsaka ženska želi biti zanimiva kot oseba za moškega in ne samo privlačna in lepa kakor predmet v izložbi. Naj ta oseba vidi kdo v resnice ste. Poskusite ji pokazati več strani vaše osebnosti, in se ji čustveno odprite ( ne preveč) ter se z njo pogovarjate o različnih temah, da vidite, ali imate skupne interese.

Majhne stvari pomenijo veliko

Če boste resnično pozorni na podrobnosti in se boste spomnili malenkosti, boste vedno lahko osvojili osebo, ki vam je všeč. Ženske in moški cenijo iskreno pozornost in predanost. Torej, če klepetate z osebo, ki ste jo pravkar spoznali, bodite pozorni na malenkosti, ki jih pove ali počne, in jim jih kasneje omenite v priložnostnem pogovoru.

via GIPHY

Obstajati mora kemija

Spogledovanje je eno, zapeljevanje pa drugo. Napetost, ki jo povzroča zapeljevanje z zmernostjo, je odličen afrodiziak in je ključnega pomena pri osvajanju osebe, ki vam je všeč. Za zapeljevanje potrebujete samozavest, dober način zapeljevanja je, da čim dlje ohranite očesni stik ali imate majhen nasmeh na obrazu. Govorite nekoliko počasneje, zmehčajte svoj glas, malo se ji približajte in se je med pogovorom nežno in ležerno dotaknite, vendar z jasnim namenom.

Pogled trikotnika

Ta pogled je vsekakor najučinkovitejša stvar, ki jo lahko naredite med spogledovanjem in ko ste že pripravljeni na naslednji korak. Kako deluje? Ko ste pričeli s šalo in vidite, da vam gre dobro, jo poglejte najprej v eno oko, nato v drugo, nato v ustnice in se končno vrnite nazaj do oči ter zaključite z rahlim nasmehom. Če je med vami kemija, je to to! Uživajte!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!