fbpx

Novi Peugeot 308 SW: karavani ostajajo med nami (2022)

Novi Peugeot 308 - je novi francoski karavan velikih potez in oblikovne

Pri poplavi novih SUV-jev in križancev, je lepo videti, da mnoge avtomobilske znamke še niso obupale nad karavanskimi različicami avtomobilov. Eden izmed njih je tudi Peugeot, ki je predstavil karavansko različico model 308.

Peugeot 308 SW prinaša več prostora, sicer pa isto tehnologijo in pogonske sklope, kot pri nedavno predstavljenem modelu 308. V bitki za kupce se bo neposredno pomeril s predstavniki koncerna Volkswagen, kot so Seat Leon Sportstourer, Škoda Octavia Combi in Golf Variant. Za peugeot 308 SW bi lahko rekli, da gre za enega izmed lepših karavanov, ki večino svojega dizajna prenaša z modela s ″prisekano zadnjico″.

Karavan ima v primerjavi s tako imenovanim hatchbackom občutno večji prtljažni prostor. Le tega imamo na voljo 608 litrov, ob podrtih sedežih pa se volumen poveča na 1.634. Vanj lahko pospravimo predmete do dolžine 185 cm. Po velikosti prtljažnega prostora Peugeot 308 SW ni vodilni v segmentu, a nič za to, saj še vedno ponuja obilico prostora. V primerjavi s predhodnikom je novinec daljši za 6 cm, če pa ga primerjamo s modelom s prisekanim zadkom, pa ima SW za 21 cm daljši prtljažni prostor. V prtljažniku se nahaja 12-voltna vtičnica, mreže za shranjevanje stvari, priročne kljukice in osvetljava LED.

Peugeot 308 SW bo na voljo v pričetku prihodnjega leta in bo na voljo tako v bencinski kot v dizelski različici. Omislili si ga boste lahko tudi v obliki priključnega hibrida.

Dodatne Informacije

peugeot.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!