fbpx

8 možnih razlogov, zakaj se moški spremeni po tem, ko spiš z njim

Verjamete ali ne, kar nekaj razlogov je odvisnih od delovanja moških možganov.

Je bil pravi gentleman, te je držal za roke, te poljubil za lahko noč in ti poslal kasneje sporočilo? Počasi si se odločila, da je čas, da se spoznata tudi med rjuhami. Zdi se ti, da ni niti ene stvari, ki bi lahko šla narobe. Všeč sta si in meniš, da se stvari lahko še samo izboljšajo, ko se bosta vajini telesi dokončno združili. Zadnje, kar si pričakovala, je bilo, da se bo umaknil.

Ne glede na to, ali sta skupaj že nekaj časa ali gre za priložnostno romanco, obstaja možnost, da se bo moški spremeni po tem, ko spiš z njim. Obstaja veliko razlogov in nekateri te znajo presenetiti.

Pred vami je 8 možnih razlogov, zakaj se moški spremeni, ko prvič spiš z njim.

1. Koktajl hormonov mu je spremenil možgane

Hormoni so odgovorni, da se vam zdi oseba, s katero ste spali, privlačnejša in da se počutite popolno povezani z njo. Z drugimi besedami, zaradi teh kemikalij si jo še bolj želite. Ves dan se želite ljubiti z njo, čutiti njeno telo ob vašem. Vaša čustva, poželenje in občutki se združijo v eno. Koktajl hormonov je močna mešanica, zaradi katere se lahko včasih počutite zmedeno. Morda se je to dogajalo v njegovih mislih, zaradi česar se je prestrašil svojih občutkov in se je umaknil.

2. Želel si je samo spati z vami

Eden najpogostejših razlogov, zakaj moški izgubijo zanimanje po tem, ko spite z njimi, je ta, da je to pravzapra vse, kar so si sploh želeli. Ženske težko sprejmejo dejstvo, da se je moški tako trudil okoli njih, samo zaradi tega, ker je želel le eno stvar. S svojim obnašanjem vas je prepričal, da hoče nekaj več, zato ste se mu odzvali in na koncu ste občutili razočaranje.

Moški, to je zelo strahopetno dejanje. Če vas zanima samo ena stvar, potem ženski to povejte. Ne bodite igralec, ker jih je svet že poln. Naredite spremembo. Bodite drugačni. Ne pozabite, nekega dne se vam lahko zgodi enako.

3. Pomanjkanje kemije

Kemija je ena najpomembnejših stvari pri odnosih in zmenkih. To je občutek močne privlačnosti, tako psihične kot fizične. Takrat se telesa začnejo pogovarjati in vsak dotik se spremeni v majhen, neviden ognjemet. Včasih je težko razbrati, ali imata kemijo ali ne. Če moški čuti, da se ne ujemata (da med vama ni prave kemije), se bo umaknil.

4. Počuti se prestrašenega

Morda ima težave z zaupanjem ali strah pred zavezanostjo. Počuti se popolnoma prestrašen. Ko mu bo ženska všeč, bo dobesedno za trenutek zamrznil. Bo odšel ali pa bo zmeden. En dan bo ves ljubeč in skrben, naslednji pa se bo obnašal, kot da vas komaj pozna. Če opazite ta vzorec, potem veste, zakaj se je spremenil – počuti se prestrašenega, da se bo zgodilo nekaj več, da se bo navezal.

5. Čuti pritisk

Morda ste vi že pripravljeni na resno zvezo, on pa še vedno poskuša ugotoviti svoje občutke in kaj točno si želi. V tem obdobju se lahko obnaša povsem zmedeno, zato boste morda izgubili živce in ga začeli siliti, da vam pove, kaj se dogaja. Če to storite, bo občutil pritisk, kar bo povzročilo še večjo zmedo. Človek pod pritiskom, ponavadi tistega v kar ga silijo, ne naredi. Spremenil se bo v moškega, ki vas redko kdaj pokliče ali pošlje SMS.

To velja tako za moške kot za ženske. Če nas nekdo sili, da nekaj storimo, se bomo v 99 odstotkih primerov obnašali kakor majhni otroci in tega ne bomo storiti.

6. Noče vam dati napačne ideje

Moški domneva, da ste zaljubljeni vanj, a on ni v vas. Ve, da, če bo še naprej spal z vami, da boste od njega zahtevali odgovore. Če moški ve, da ga nekaj resnega ne zanima, se bo umaknil. Nehal bo vzpostavljati stike in vi boste začeli vse preveč premišljevati. Ali pa se bo še naprej videval z vami in vedeli boste, da se nekaj dogaja. In če boste želeli odgovore, se bo izgovoril ali lagal.

7. Predpostavljate stvari

Ženske ponavadi predpostavljajo stvari, preden se se sploh zgodijo. To ni nujno slabo, ker ste na ta način vedno pripravljeni na vse možne scenarije. Včasih pa se na ta način lahko vaše življenje spremeni v pekel. Sami sebi lahko postanete največji sovražnik. Moški, s katerim ste spali, je verjetno ostal enak kot je bil, vendar tega nočete videti, ker ste ustvarili svoj predpostavke, svojo resnico.

8. Vi ste se spremenili, ne on

Ženske sproščajo več hormona oksitocina, kakor moški, kar pomeni, da se med odnosom bolj navežejo na drugo osebo. Moški pa so bolj usmerjeni k užitku. Seveda, tako moški kot ženske čutijo zadovoljstvo med ljubljenjem, vendar so ženske bolj nagnjene k temu, da se vežejo na osebo, s katerim spijo. Obstaja torej velika verjetnost, da ste se vi spremenili po spanju s tem moškim, ne on. To seveda ne pomeni, da se moški ne morejo navezati. Lahko, toda večina jih lahko občuti le zadovoljstvo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!