fbpx

9 denarnici prijaznih korakov do sodobne in luksuzne kuhinje

Ob kopalnici se kuhinja šteje kot ena od najdražjih naložb pri obnovi življenjskega prostora. A eleganten, sodoben in razkošen videz lahko dosežete tudi brez konkretnega globokega poseganja v žep. In tukaj je 9 nasvetov, kako.

9 korakov do sodobne in luksuzne kuhinje, ki so prijazni do vaše denarnice:

Zamenjajte kljuke in ročaje na kuhinjskih elementih.

Če imate kuhinjo z večjimi predali in omarami, potem razmislite o zamenjavi ročajev in kljuk. S tem boste obstoječi kuhinji podarili nov videz.

Kuhinjo osvežite z zelenjem.

Razkošnejši videz kuhinje lahko dosežete z dodajanjem zelenih rastlin. Rastline v manjših lončkih razporedite po celem prostoru, večjo rastlino pa postavite na delovni pult ali kuhinjski otok.
https://www.instagram.com/p/BeZ5_a8jxXF/?tagged=kitchendesign

Posodobite razsvetljavo.

Večina oblikovalcev meni, da je razsvetljava ‘nakit’ interjerja, saj daje piko na i. Z upoštevanjem tega zamenjajte svojo razsvetljavo za takšno z več osebnosti. Kuhinji boste tako podarili prilagojen, oblikovalski videz.

Kuhinjo personalizirajte z okrasjem.

Da bi ustvarili vtis bogate in posebne kuhinje, razmislite, s čim boste personalizirali kuhinjske elemente. Morda z okrasnim priborom, dragimi slikami ali pa svežnjem posušene paprike?
https://www.instagram.com/p/BeaD_kKHlfA/?tagged=kitchendesign

Učinkovita preproga

Če boste v kuhinjo dali preprogo, jo boste takoj naredili bolj luksuzno in hkrati tudi toplejšo.

Barski stoli

Barski stoli so eden od najboljših načinov za dodajanje osebnosti že opremljeni kuhinji. Odločite se za stole zanimivih obliki in materialov. S tem boste prostoru dodali element presenečenja. Če vaš prostor ne dovoljuje dodajanja kuhinjskega otoka ali barske mizice, potem oblikovalci svetujejo, da en barski stol postavite v kot kuhinje. S tem boste ustvarili točko za počitek, hkrati pa dodali tudi okrasni element.

Zamenjava kuhinjske pipe

Kuhinjske pipe so v zadnjih letih daleč od običajnih. Mnogi proizvajalci ponujajo različne oblike in konfiguracije pip, zato bo nova pipa nedvomno dala povsem nov in razkošen videz kuhinje.
https://www.instagram.com/p/BeaA2LgHf4v/?tagged=kitchendesign

Dodajanje osebnosti stenam

Če menite, da vaše kuhinjske stene nimajo osebnosti, razmislite o zanimivih umetniških delih, ki bodo dala prostoru barvo in teksturo. Tradicionalne slike sadja ali zelenjave zamenjajte s starinskimi slikami ali portreti, ki bodo dali prefinjen videz.
https://www.instagram.com/p/BeaAwhnl-P1/?tagged=kitchendesign

Organizirana kuhinja

Poskrbite, da boste nered na delovni plošči pospravili v omare ali pa v dekorativne škatle in košare. V manjše ali višje omare pospravite predmete, ki jih ne potrebujete vsak dan, čistila pa lahko ‘skrijete’ v škatlo pod pomivalnim koritom.

View this post on Instagram

Good morning ☕️

A post shared by liorvesely Interior Design (@liorvesely_interior_design) on

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!