9 navad, ki vam uničujejo možnosti za uspeh

Ne uničujte si svojih sanj!

Foto: Kamyab Lotfollahyan / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Navade, navade, navade. Včasih nas peljejo k uspehu. Včasih pa nas odpeljejo daleč stran. Kakšne so vaše navade?

Uspeh je rezultat procesa, hkrati pa tudi neuspeh. Če razvijete navade, ki zmanjšujejo vaše možnosti za uspeh, se bodo postopoma spremenile v kletko iz katere ne boste mogli zbežati.

Če imate spodaj zapisane navade, je čas, da jih začnete spreminjati.

Odlašanje

Se vam kopičijo vse tiste stvari, ki jih iz dneva v dan puščate za jutri? Prenehajte biti neodločni. Premislite, kaj želite početi in s kom in kje želite biti.

Ali že leta oklevate, da bi ubrali drugo pot? Ne izgubljajte še enega dne. Ne odlašajte in odlagajte korakov, ki vas vodijo do uresničitve vaše sreče. Če ne storite ničesar glede tega, vas bo obžalovanje mučilo do konca življenja.

Prelaganje krivde

Ko so za vaš neuspeh krivi vsi drugi (okoliščine, v katerih živite, nizka plača, strupen partner…), zavračate odgovornost za svoje odločitve in dejanja. Morda se počutite kot žrtev, vendar lahko svoj odnos spremenite. Odgovorni ste za to, kako se počutite in kaj počnete! In, če ničesar ne storite, ko se počutite slabo – ste odgovorni za to – nihče drug ni kriv. Vi ste!

Sprejmite dejstvo, da ste vredni. Foto: Roman Shilin / Unsplash

Opravljanje

Ne smete izgubljati časa in energije s komentiranjem tega, kar drugi počnejo v svojem življenju. To je zelo strupena navada in vam jemlje energijo, s katero bi se lahko osredotočili na to, kar vi počnete v svojem življenju. Uspešni ljudje nikoli ne ogovarjajo, se ne hvalijo in spoštujejo druge.

Če nenehno razmišljate o tem, kaj počnejo drugi, to samo pomeni, da ste negotovi ter ​​zavistni in s temi občutki ne boste uresničili svojih sanj.

Izgovori

Našli boste kup izgovorov, ki vas ovirajo, da bi se lahko posvetili svojim željam in uresničitvi le teh. Nič se ne bo spremenilo, če tega ne spremenite.

Etiketiranje samega sebe

Če nase gledate s prezirom, če se vam zdi, da niste dovolj dobri ali nimate dovolj znanja, se boste poistovetili s temi oznakami in boste težko začeli in postali drugačni, vredni.

Če se želite upreti tej navadi, se začnite obnašati kot oseba, ki si želite biti – energični, samozavestni, kot nekdo, ki se zaveda svoje vrednosti. Na ta način boste vase “namestili” navado samospoštovanja in se boste s svojim vedenjem in dejanji lahko identificirali z njo.

Pritoževanje

Če se pritožujete nad svojimi težavami, s tem učinkovito ubijate svoje sanje. Morda se tega niti ne zavedate, toda če vam drugi rečejo, da se že nehajte pritoževati, to pomeni, da morate nekaj storiti glede tega.

Nehajte se pritoževati nad svojim življenjem in ga začnite živeti. Nehajte izpostavljati svoje težave in jih začnite reševati.

Pretvarjanje

Imate pravico nositi masko in prikrivati ​​svojo pristnost. Ampak morate biti iskreni do sebe. Če si rečete, da ne potrebujete ničesar več kot življenje, ki ga živite, a to ne ustreza vašim občutkom, se zavajate.

Če nenehno sklepate čustvene kompromise, boste pozabili, da ste kdaj sanjali, a globoko v sebi boste čutili obžalovanje in nezadovoljstvo, ki bo škodovalo vašemu duševnemu in fizičnemu zdravju.

Ne uzgubljajte dragocenega časa z nepotrebnim brskanjem po telefonu. Foto: Taylor Grot / Unsplash

Nič ni narobe, če si priznate, da niste zadovoljni, da želite več, da ste ambiciozni in da lahko nekaj naredite bolje.

Izguba časa

Preživljate ure na socialnih omrežjih in potem se sprašujete, kam je izginil čas. Čisto ok je, da počnete tudi to, ampak rezervirajte si čas za takšno zabavo, ne dovolite, da vam čas samo zdrsne skozi prste in za vedno izgine.

Tako kot lahko vsak dan zapravljate čas za zabavo z neproduktivnimi vsebinami, si lahko tudi vsak dan vzamete čas za dosego svojih ciljev. Ampak vsak dan. Namenite si pol ure in se tega držite – razliko boste začutili po enem tednu.

Odnehate

Vedno imate pravico odnehati. Ampak, če čutite, da nekaj dolgujete sami sebi, ne smete obupati. Spremenite način za dosego cilja. Sanje se ne uresničijo čez noč, vendar se jim boste približali, če ne boste odnehali in spreminjali pristope. Kdo ve morda je točna ta pravi!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!