9. Srednjeveški dnevi na Blejskem gradu – grad spet z nekdanjimi stanovalci

Na Bledu bodo potekali že 9. Srednjeveški dnevi na Blejskem grad

Prvi julijski vikend bodo na Blejskem grad zopet zavrtel čas nekaj stoletij nazaj, saj bodo v soboto 6. in nedeljo 7. junija 2015 potekali že 9. Srednjeveški dnevi. Izza obzidja bo tako zopet namesto šalčk, vilic in nožev slišati rožljanje srednjeveškega orožja, glasbe in obrtnikov, saj se bodo tam zbrali vitezi, plemstvo in meščanstvo, lokostrelci, gospodične, trgovci in rokodelci.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Blejski grad, Bled

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Od 2,25€ dalje

Na že 9. Srednjeveških dnevih na Blejskem gradu bo utrdba vrh pečine ponovno zbirno mesto grajske gospode, lokostrelcev, mečevalcev, trgovcev in obrtnikov, dogajanje pa bo popestrilo tudi ducat srednjeveških glasbenih in plesnih skupin iz Slovenije in onkraj meje. Pristno srednjeveško vzdušje za vse generacije bo pričaralo preko 200 nastopajočih oblečenih v kostime, poleg njih pa bodo za srednjeveški duh skrbeli še srednjeveška tržnica, vrtiljak za otroke, ter pijača in jedača.

PREBERITE ŠE: Kolesarski maraton češenj 2015 – maraton, ki ni več najstnik

Lani so Srednjeveški dnevi na Blejskem grad privabili preko 3500 obiskovalcev.
Lani so Srednjeveški dnevi na Blejskem grad privabili preko 3500 obiskovalcev.

Za uvod v srednjeveške dneve bo že 1. junija 2015 na jasi pod gradom zrasel srednjeveški tabor, kjer se bo mogoče zahvaljujoč gostitelju dnevov, članom domače grajske skupine Kdis viteza Gašperja Lambergarja, vživeti v kožo viteza, se preizkusiti v viteških spretnostih ter spoznati njihovo življenje in življenje njihovih družin. Prireditev bo potekala v vsakem vremenu.

Program (ves dan):

  • Nastop srednjeveških skupin iz Slovenije in tujine Srednjeveška tržnica
  • Srednjeveški vrtiljak
  • Lokostrelstvo
  • Kulinarična ponudba

Dodatne Informacije

Program:
blejski-grad.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!