fbpx

Hotel Astoria Superior: uglajena nastanitev v slovenskem turističnem biseru Bledu

Foto: booking.com
Zadnjič posodobljeno: :

V osrčju Bleda, na odlični lokaciji nedaleč od jezera, najdete trajnostno naravnani hotel Astoria Superior.

Hotel, s pogledom na Blejski grad, nekaj korakov stran od obale Blejskega jezera, je bil pred leti deležen temeljite prenove. V sklopu le te pa so temeljito prevetrili tudi filozofijo nastanitve, ki dandanes sodi med najbolj trajnostne na slovenskih tleh. Za delovanje hotela se tako uporabljajo obnovljivi viri energije, za sanitarno vodo in zalivanje zelenih površin pa kar deževnica.

Foto: Booking.com

Zavoljo novega, naravi prijaznega pristopa, je hotel pridobil tudi mednarodni okoljski certifikat EU Marjetica. V okviru projekta Zelena shema slovenskega turizma pa je hotelu Astoria Slovenska turistična organizacija kot priznanje za trajnostni poslovni model podelila tudi okoljski certifikat Slovenia Green Accommodation. Hotel namreč nudi tudi polnilnice za električne avtomobile, varčevanje z energijo, priznanji pa sta tudi posledica odgovornega ravnanja z odpadki in vključevanja lokalnih dobaviteljev v gostinsko ponudbo.

Wellness s štiri vrstami savn

Sobe so klimatizirane, v njih najdete mini bar in pisalno mizo, pa tudi razkošne kopalnice. Prava paša za oči je wellness, ki nudi svet savn in masažne kadi.  Sprostite se lahko v zeliščni, finski, infrardeči ali parni savni.

Če vas mika veslanje je veslaški center nedaleč stran, prav tako tudi Blejski grad, kjer se lahko prepričate o veličastnem razgledu na jezero in otok. Prav zaradi lokacije same je hotel Astoria odlična izbira za podaljšane vikende, pa tudi aktivne počitnice, saj vas prijazno hotelsko osebje oskrbi s potrebnimi informacijami o izletih in aktivnostih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!