fbpx

Adastra Yacht: je to vesoljska ladja?!

Adastra

Osupljiv 42,5 m dolg trimaran - poimenovan Adastra je bil izdelan na Kitajskem davnega leta 2012. Leto kasneje je dobil nagrado za najboljši “yaht” dizajn 2013. In vse od takrat buri domišljijo morjeplovcev tako z izgledom, kot s “tehničnimi” podatki.

Adastra je nadvse prikladno ime za 42,5 metrski trimaran – plovilo, ki izgleda, kot da je pravkar pristalo iz vesolja. (»Ad astra« je latinski izraz, ki se prevaja kot »k zvezdam«).


Oblikoval ga je Britanski oblikovalec John Shuttleworth za McConaghy Boats po naročilu ladjarskega magnata Antonya Mardena. Slednji je oblikovalcu postavil izziv izdelave izjemno lepe jahte, ki ima nizko porabo goriva in je zmožna premagovanja izjemnih razdalj z vsem udobjem super jaht. Uporabljeni materiali so kakopak novodobni kompoziti, kot je karbon, kevlar in ogljikova vlakna – ki pripomorejo izjemno nizki skupni teži in s tem učinkovitosti. Tako je nastal trimaran, ki poleg glavne spalnice ponuja še dve kabini za goste in prostore za posadko. Slednji po svetovnih morjih plujejo s hitrostjo do 23 vozlov in v idealnih pogojih premagajo z enim polnjenjem goriva 10.000 natičnih milj.

Galerija slik: Jahta Adastra

Dodatne Informacije

Več informacij:
shuttleworthdesign.com
asiamarine.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!