adidas Parley UltraBOOST DNA: copati, ki obeležujejo peto obletnico boja proti plastičnim odpadkom

Ob peti obletnici partnerstva sta adidas in okoljevarstvena organizacija Parley For The Oceans obnovila zavezo k skupnemu boju proti onesnaževanju oceanov s plastiko in izdala posebno linijo copat adidas Parley UltraBOOST DNA, narejenih iz preje in nitk iz recikliranih oceanskih odpadkov.

Sodelovanje med Parleyjem in adidasom je že od leta 2015 zasnovano na treh stebrih: izogibajmo se plastiki, kjer je to mogoče, plastične odpadke iz oceanov reciklirajmo v t. i. “oceansko plastiko”, to plastiko pa ponovno uporabimo z iznajdbo novih materialov. Partnerja sta tako v sklopu sodelovanja iz pobrane oceanske plastike Parley Ocean Plastic razvila visokozmogljivo prejo Primeblue, iz katere je adidas v zadnjih petih letih izdelal več kot 30 milijonov parov športnih copat. Tudi letos sta ob praznovanju 5. obletnice predstavila prenovljen model tekaških copat adidas Parley UltraBOOST DNA, ki je v celoti izdelan iz reciklirane plastike in preprečuje, da bi približno 11 plastenk končalo v morjih in oceanih. adidas bo od vsakega para, kupljenega med 26. in 29. junijem, prispeval 30 ameriških dolarjev v podporo Parleyju.

adidas Parley UltraBOOST DNA
adidas Parley UltraBOOST DNA

adidas je v zadnjih petih letih iz izdelkov postopoma izločal primarni poliester in se zavezal, da bo do konca leta 2020 v adidasovih izdelkih recikliranega več kot 50 odstotkov vsega poliestra. Postopni a trdni koraki pa bodo vodili do cilja, da do leta 2024 v adidasovih izdelkih ne bo več primarne plastike.

Do leta 2024 v adidasovih izdelkih ne bo več najti primarne plastike.
Do leta 2024 v adidasovih izdelkih ne bo več najti primarne plastike.

Dodatne Informacije

Več informacij:
adidas.com
parley.tv

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
STRAH obstaja samo v vašem umu, nikjer drugje: 18 nasvetov priznanega psihologa