fbpx

adidas Solarglide 5: najboljši tekaški copat za ženske

Ustvarjalci adidasovega tekaškega copata Solarglide 5 so tokrat posebno pozornost namenili ženski tekaški skupnosti, saj silhueta copata nudi optimalno prileganje stopalom tekačic. Copat za vsakodnevni tek se ponaša s posebnim podplatom Bubble Boost, ki zagotavlja dodatno aktivacijo energije na vsakem koraku.

Tekaški copati Solarglide 5 so odraz adidasove želje po ustvarjanju raznolike palete izdelkov, s katero zagotavljajo najboljšo možno izbiro prav vsakemu posamezniku. Pri najnovejšem tekaškem modelu so se tako osredotočili na žensko tekaško skupnost, zato je ekipa ustvarjalcev že v fazi razvoja izvedla najrazličnejša testiranja, da bi zagotovila kar najboljše možno prileganje ženskim stopalom.

Solarglide 5 so ustvarjeni za vsakodnevni tek, njihova prednost pa je vmesni podplat Bubble Boost, ki je sestavljen iz stotine kapsul pene Boost. Te na vsakem koraku aktivirajo dodatno energijo, za maksimalno udobje pa poskrbi še posodobljeni torzijski sistem LEP 2.0. Solarglide 5 so tudi dokaz adidasove vizije, da je inovacije mogoče in tudi nujno uporabiti kot rešitev za svet brez plastičnih odpadkov. Tako je pleteni zgornji del Primeblue v vsaj 50 % izdelan iz oceanske plastike, ki jo organizacija Parley for The Oceans pobira na oddaljenih otokih, plažah in obalah, drugih 50 % predstavlja reciklirani poliester.

Večerni tek po Ljubljani

Za otvoritev tekaške sezone in preizkus najnovejših Solarglide 5 ljubljanski adidas Runnersi v sodelovanju z Intersportom v sredo, 23. marca, ob 18. uri organizirajo večerni tek po Ljubljani. Vodila ga bosta kapetana AR Ljubljana, Blaž Strožer in Tamara Pavlovič, namenjen pa je tako začetnikom kot tudi bolj izkušenim tekačem. Kot pravi kapetanka adidas Runnersov, ob pričeku letošnje sezone odpirajo pomembno temo – varnost žensk med športno aktivnostjo: »Večerni tek je namenjen osveščanju o pomenu varnosti žensk med večerno in nočno aktivnostjo na prostem. Marsikatera se boji teči sama, zlasti po temi in na odročnejših krajih. Nemogoče je odpraviti vsa tveganja, obstajajo pa previdnostni ukrepi, ki jih lahko ženske sprejmemo za varnejšo in bolj prijetno vadbo. Želimo si, da se ženske ne odpovejo tistemu, kar imajo rade, da spet obujejo športne copate in tek vzamejo kot nekaj sproščujočega in osrečujočega.«Start in zaključek 5-kilometerskega teka bo pred Intersportom (Šubičeva ulica 2 v Ljubljani), pred tem pa bodo tekači v Intersportu lahko preizkusili najnovejši model Solarglide 5. Prijave na dogodek so že možne v aplikaciji adidas Running.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!