fbpx

Adidas UltraBOOST Uncaged x Parley: eko superge iz recikliranih morskih odpadkov

Superge iz recikliranih materialov Adidas UltraBOOST Uncaged x Parley

Nemška znamka Adidas se je znova povezala z okoljsko organizacijo Parley for the Oceans in predstavila nove superge, izdelane iz morskih odpadkov, za ekološko ozaveščene posameznike. Adidas UltraBOOST Uncaged x Parley so izdelane iz recikliranih plastičnih odpadkov, najdenih v morju, kamor vsako leto zmečemo osem milijonov ton plastičnih odpadkov. Pred tem so predstavili že eko superge Ultra Boost in Pure Boost X, a Uncaged Parley so prve, ki so namenjene za množično proizvodnjo. Istočasno je Adidas predstavil tudi reciklirane nogometne drese, ki jih je iz morskih odpadkov izdelal za nogometna velikana Real iz Madrida in Bayern iz Münchna.

Adidas je lani predstavil prve superge, izdelane iz morskih odpadkov in ribiških mrež, letos pa nadaljuje svoj ekološko ozaveščen pristop pri izdelavi športnih copatov. Po eko različici superg Ultra Boost in Pure Boost X Adidas na prodajne police pošiljajo še športne copate Adidas UltraBOOST Uncaged x Parley.

Superge Adidas UltraBOOST Uncaged x Parley so izdelane iz predelane plastike najdene v oceanih.
Superge Adidas UltraBOOST Uncaged x Parley so izdelane iz predelane plastike, najdene v oceanih.

Tudi tokrat se je Adidas povezal z organizacijo Parley for the Oceans, ki skrbi za ozaveščanje o onesnaževanju morij in oceanov. Z združenimi močni so pripravili superge, ki jih boste lahko za pribl. 200 evrov kupili že sredi novembra 2016. Reciklirane in izredno privlačne superge imajo vse lastnosti superg Adidas UltraBOOST, ki se ponašajo z revolucionarno tehnologijo UltraBOOST. Ta nudi izjemno blaženje in povratek energije pri vsakem koraku.

PREBERITE ŠE: Adidas z eko športnimi copati iz morskih odpadkov in ribiških mrež


95 odstotkov reciklirane superge Adidas UltraBOOST Uncaged x Parley je narejenih iz plastičnih morskih odpadkov, 5 odstotkov pa iz recikliranega poliestra, pobranega na obalah Maldivov. Adidas naj bi izdelal 7000 omenjenih parov, kar je sicer le kapljica v morje, ko gre za proizvodnjo superg te nemške znamke – do konca leta 2017 bo Adidas izdelala milijon parov –, a korak v pravo smer, ko gre za družbeno bolj odgovorno ravnanje multinacionalk.

Adidas in Parley sta izdelala tudi nogometne drese iz predlanih plastičnih odpadkov, ki so končali v morju.
Adidas in Parley sta izdelala tudi nogometne drese iz predlanih plastičnih odpadkov, ki so končali v morju.

Adidas in Parley sta istočasno predstavila tudi prve okolju prijazne nogometne drese, izdelane posebej za nogometna kluba Real Madrid in Bayern München. Slednji jih je že ponosno nosil 5. novembra 2015 na tekmi proti ekipi TSG 1899 Hoffenheim, nogometaši ‘belega baleta’ pa bodo v njih igrali proti ekipi Real Sporting de Dijón 26. november 2016. Tudi dresi so narejeni iz reciklirane plastike, ki je končala v oceanih. Okolju prijazen je tudi potisk, saj je šlo za tisk na vodni osnovi.

Galerija – eko superge Adidas UltraBOOST Uncaged x Parley:

Dodatne Informacije

Več informacij:
adidas.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!