fbpx

Dron Aevena Aire: prvi leteči domači asistent

Za drone vemo, da so na pohodu. Morda še večjem kot električni avtomobili. Samo vprašanje časa je, kdaj bodo odpeljali naše otroke v šolo ali pa nam iz trgovine pripeljali hrano. Kaj pa, če bi imeli še enega kar doma? Takega, v obliki digitalnega asistenta? Kaže, da tudi takega kmalu dobimo.

Aevena Aire naj bi postal prvi leteči domači asistent, ki ga boste upravljali s pametnim telefonom, podobno kot Google Home ali Amazon Echo.


Dronu so vgradili mikrofon in zvočnik ter seveda tudi kamero z ločljivostjo 4K in tehnologijo 3D. Amazon Alexa vam bo omogočil z glasovnim ukazom dronu naročiti, naj posname vašo fotografijo izpod stropa dnevne sobe. Dobra plat drona Aire je tudi, da je v primerjavi z ostalimi ‘sorodniki’ precej tih. Aire je opremljen s senzorji, ki mu pomagajo ogibati se predmetom v stanovanju, ter kamero na spodnji strani za lažje pozicioniranje. Dron bo zagotavljal tudi večjo varnost, saj boste tudi, ko boste zdoma, prek pametnega telefona in kamere na dronu ves čas v stiku z dogajanjem. Aevena Aire poganja čip Nvidia TX1, ki ga proizvaja isto podjetje. Aire bo pristajal na svoji postaji, na kateri bo v manj kot 30 minutah napolnil baterijo. Spoprijateljil se bo tako z IOS-om kot z Androidom, povezava pa bo možna prek Wi-Fi-ja ali Bluetootha. Vas zanima še, kako hitro bo letel? Opravil naj bi 1 do 2 metra v sekundi, 8 minut pa naj bi trajal celoten let.

Aire je še vedno vpet v kampanjo na Kickstarterju, predvidoma pa bo v naše domove poletel decembra 2018. Kupili ga boste lahko za 630 evrov.

Galerija – Dron Aevena Aire: prvi leteči domači asistent

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!