Air-Ink: črnilo za pisala in kartuše iz avtomobilskih izpuhov

Air-Ink

Dokler bomo uporabljali fosilna goriva, se bomo mogli ukvarjati z onesnaževanjem zraka. Air-Ink je naprava, ki se jo namesti na izpušni sistem in je zadolžena, da ujame avtomobilske izpuhe pri viru oz. še preden ti zapustijo cev in vstopijo v ozračje. Zbrane delce potem Graviky Labs očisti strupenih elementov in spremeni v črnilo za pisala in tiskalnike.

Zakaj bi avtomobilski izpuhi končali v naših pljučih, ko pa lahko iz njih izdelamo črnilo? Graviky Labs je izdelal posebno napravo, ki se jo namesti na izpušni sistem, da lovi onesnaževala. Strupene delce nato očistijo in spremenijo v črnilo, ki konča v pisalih in kartušah. Samo 45 minut vožnje je dovolj za 1 mililiter tekočega črnila.

PREBERITE ŠE: Story – stenska ura z lebdečimi ‘kazalci’


Če menite, da je bolje, da strupeni izpušni plini končajo v pisalih in kartušah namesto v vaših pljučih, potem le podprite projekt na platformi za množično financiranje Kickstarter.

Galerija – Air-Ink:

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!