fbpx

Aktivni vikend oddih v Kranjski gori: kaj početi in kje prenočiti

Foto: Envato

Že pošteno smo zajadrali v poletje, vendar pa vsem morska obala in slana morska voda ne dišita najbolj. Kranjska Gora je kot nalašč za tiste, ki so jim bližje gore in jezera.

Za začetek si poglejmo nekaj zanimivih namestitev, ki nudijo dobro izhodišče za športne aktivnosti in se ponašajo z gostoljubjem.

Vila Triglav

Miren družinski hotel s pogledom na smaragdno jezero Jasna ponuja osem udobnih sobic, med drugim tudi dve suiti in družinsko sobo. V slabem vremenu se lahko namakate v pokritem bazenu ali počijete v zimskem vrtu s pogledom na jezero, v lepem vremenu pa je namestitev odlično izhodišče za aktivne počitnice. Vila Triglav nudi čudovit oddih v objemu Julijskih Alp, ne daleč stran od najrazličnejših pohodniških in kolesarskih poti.

Apartmajska hiša Berghi

Ob priljubljeni kolesarski stezi, nedaleč stran od smučišča, se nahaja Apartmajska hiša Berghi. Bližnji potok Pišnica skrbi za hlad tudi v poletnih dneh, zaradi svoje lokacije pa je Berghi priljubljen tud med ljubitelji športov in najrazličnejših aktivnosti. V sklopu nastanitve najdete apartmaje za od dve osebi, vse do večjih za deset oseb. Trije apartmaji so primerni tudi za družine, saj se raztezajo na 120m2 prostora in lahko namestijo od 6 do 10 oseb.

Triangel Boutique Hotel

Najnovejša pridobitev Kranjske Gore je butični hotel, ki se nahaja ob kolesarski poti, lučaj stran od izhodišča za priljubljene Martuljške slapove. Nudi veličastne poglede na vrhove Martuljške skupine in je odlično izhodišče za raziskovanje neokrnjene naravne in kulturne dediščine Triglavskega narodnega parka. V sklopu hotela je na voljo enajsti sodobno opremljenih dvoposteljnih sob in štirje apartmaji. Če potrebujete posebno razvajanje izberite katero izmed delux sob, ki se lahko pohvalijo z veliko kadjo iz katere je mogoče občudovati mogočni Špik.

Sobe z zgodbo Pr’ Gavedarjo

Več sto let stara domačija je s sodobno in oblikovalsko opremljenimi sobami dobila novo podobo in vsebino. Za tekstilije je poskrbela priznana oblikovalka Almira Sadar, ki je s svojimi motivi domačiji v idilični vasici Podkoren pustila prav poseben vtis. Sobe z zgodbo Pr’ Gavedarjo težijo k trajnostnemu turizmu, kar se poleg izbranih materialov odraža tudi v zajtrku z izdelki lokalnih pridelovalcev in dobrotami s certifikatom pravične trgovine.

Kaj vse pa je mogoče početi v Kranjski Gori? Seznam aktivnosti je dolg, morda pa vas navdušijo aktivnosti, ki smo jih izbrali mi.

Zipline in vetrovnik

Nordijski center Planica ponuja neskončno aktivnosti v zimskem času, kljub temu pa skrbijo, da ponudba ne skopni sočasno s snegom. Tako boste lahko preizkusili najstrmejši zipline na svetu, ki je dolg kar 566 metrov , njegova hitrost pa doseže tudi do 85 km/h. Ljubitelji lebdenja v zraku pa bodo navdušeni nad vetrovnikom, ki nudi izvirno doživetje v zraku.

Foto: kranjska-gora.si

Julijana Trail

V okolici Kranjske Gore se nahaja kopica pohodniških poti, a Julijana Trail je nekaj posebnega. Pohodniška pot Julijana Trail ne vodi po gorskih vrhovih, temveč po robu Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka, kjer je mogoče začutiti pravi utrip okolja in pobližje spoznati bogato naravno dediščino. Sprehodili se boste mimo bistrih rek, jezer, slapov, med pisanim gorskim in travniškim cvetjem. Namesto pred izzive, ki vam jih ponujajo vzponi, pa vas bo Julijana Trail postavila pred osebni izziv iskanja lastne vloge v odnosu do narave in odgovornega turizma.

Foto: kranjska-gora.si

Kolesarska pot Jureta Robiča

Kolesarska pot, številnim bolje znana pod imenom Daljinska kolesarska pot D2 je ena najlepših kolesarskih poti in jo letno obišče lepo število kolesarjev vseh generacij. Speljana po nekdanji železniški progi vodi iz Jesenic vse do Italije, najbolj atraktiven pa je del od Mojstrane do Rateč. Pot ponuja prekrasne razglede na okolico doline, na voljo pa vam je tudi veliko počivališč, kjer si lahko odpočijete in se okrepčate.

Foto: kranjska-gora.si

Pravljična pot 10 koč

Ena morda manj znanih pohodniških poti, se vije od Kranjske Gore, do Gozd Martuljka, pa naprej do Jasne na Vršič in na Slemenovo Špico, vse do Mojčinega doma na Vitrancu in nazaj v Krajnsko Goro. Ponuja 40 kilometrov pohodniških poti, ki jih lahko prehodite v štirih etapah, lahko pa prespite tudi v bližnjih kočah. Nad njo bodo navdušeni tudi mali pohodniki, ki se bodo zamotili z zbiranjem žigov. Za boljo predstavo vam je v TIC Kranjska Gora na voljo zgibanka, da se na poti ne izgubite.

Foto: kranjska-gora.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!