fbpx

Alfred Hitchcock – najbolje oblečene igralke v njegovih filmih

Alfred Hitchcock

Te dni mineva 117 let od rojstva Alfreda Hitchcocka, ki se je v filmsko zgodovino zapisal kot mojster suspenza in srhljivke. Številne igralka so ga sicer opisale kot agresivnega in neotesanega in bi ga po današnjih standardih lahko obsodile za spolno nadlegovanje – znan je bil, da je trpinčil svoje igralke, ki jih je v svojem egoističnem perfekcionizmu prignal na sam rob in med odmori za njimi oprezal prek lukenj v stenah – toda ne smemo mimo dejstva, da je znal iz njih izvabiti najboljše, njihovo lepoto pa je poudarjal tudi prek oblek. Oglejte si najbolje oblečen igralke v njegovih filmih.

Britanski režiser Alfred Hitchcock, vladar napetosti, je eden od največjih režiserjev vseh časov, ki je znal vrhunsko spojiti intrige, sume, seks, suspenz, humor in umetnost. Kajti ne samo, da je bil odličen režiser, preradi pozabljamo, da imajo njegovi filmi tudi umetniško vrednost, kar ga postavlja na čelo tistih, ki so spremenili zgodovino filma in umetnosti.

PREBERITE ŠE: Top filmi, iz katerih strast kar puhti in ki vas bodo dodobra razvneli

Alfred Hitchcock je bil obseden s številnimi svojimi igralkami.
Alfred Hitchcock je bil obseden s številnimi svojimi igralkami.

Bil je umetnik, estet in perfekcionist, a le redki vedo, da je izjemno pozornost namenjal tudi modnemu stajlingu in prav temu se tokrat posvečamo. Uradno je ustvaril 53 filmov in sodeloval še pri nastajanju številnih drugih filmov in serij, v nadaljevanju pa si lahko ogledate najbolje oblečene igralke v njegovih filmih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!