fbpx

Ali pogosto stojite na tehtnici? Izognite se tem 3 najpogostejšim napakam

Foto: Alan KO/ Unsplash

Ko se odločite, da se boste v svoji koži počutili najbolje, boste prvo spremenili svojo prehrano, telovadili in se posvetili tudi vaši tehtnici.

Za mnoge je izguba odvečnih kilogramov velika motivacija, a zlahka je lahko tudi past, saj uniči vso motivacijo. Prav zato vam nestrpno skakanje na tehtnico vsakih nekaj ur ne bo prineslo želenih informacij. Naša telesna teža skozi dan niha, zato si je najbolje izbrati točno določen čas za preverjanje.

via GIPHY

A ne glede na to, kdaj se boste odločili preverjati svoje kilograme, obstajajo najpogostejše napake pri tehtanju, ki se jim je potrebno izogibati.

Zvečer je vaše telo še vedno precej zaposleno s prebavo hrane, ki ste jo pojedli čez dan. Številke na tehtnici so zato lahko višje kot na primer zjutraj. Zato so strokovnjaki mnenja, da se je najbolje tehtati zjutraj, pred prvim obrokom.

Če se tehtate z oblačili, ki ste jih nosili čez dan, lahko v povprečju tehtate kilogram več. Če je možno, na tehtnico stopite brez odvečnih oblačil.

Mnogi se po telovadbi želijo “nagraditi” tako, da gredo do tehtnice in mislijo, da jih bodo številke razveselile. Morda boste v tem času res izgubili kakšen kilogram vode, saj se pri športu znojite, zato je bolje, da tega ne počnete, saj so lahko številke na tehtnici zjutraj povsem drugačne, kar vam lahko vzame nadaljnjo motivacijo.

via GIPHY

Če vas številke na tehtnici spravljajo v stres, se lahko poslužite drugačnega preverjanja teže. Vsak teden oblecite hlače, ki so vam bile v začetku hujšanja pretesne. Tako boste zelo jasno videli in občutili, kakšen napredek ste dosegli.

via GIPHY

Potrebno se je zavedati, da različni ljudje različno hujšamo, saj imamo raznolike postave. Četudi ste morda izgubili le kak kilogram v primerjavi z drugimi, bodite ponosni na svojo zmago in vztrajajte naprej. Predvsem pa opazujte in poslušajte svoje telo in uživajte.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!