fbpx

Hotel Maestoso: prenovljeni hotelski ponos Lipice

Foto: booking.com

Sanjate o počitnicah v objemu narave, v stiku z mogočnimi živalmi in ob okusih odlične kraške kulinarike?

Pred petdesetimi leti zgrajeni hotel Maestoso je dobil novo, sodobno podobo, pisano na kožo vsem, ki si želijo miru in stika s pristno naravo. Nahaja se sredi mirnega in zelenega okolja, nedaleč od Sežane, v nadvse priljubljeni Lipici, ki slovi po dolgoletni konjeniški tradiciji. Hotel sam je dobil ime po eni od klasičnih linij lipicancev – maestosu.

Tudi notranjost se spaja s tradicionalnimi lipiškimi elementi, ki se odražajo v belih ograjah, posteljah na senu in hlevskih drsnih vratih. Skrbno in okusno opremljenih 139 sob je kot nalašč za udoben oddih, daleč stran od vrtinca vsakdana. Izbirate lahko med družinskimi sobami, dvoposteljnimi sobami, suitami in sobami namenjeni športnim navdušencem, kjer je prostor tudi za športne rekvizite.

V sklopu hotela se nahaja tudi restavracija a la carte Gratia, kjer zagotavljajo, da bodo njihove skrbno pripravljene jedi prepričale tudi največje gurmane. Izbirate lahko tudi med širokim naborom kraških jedi, vse od frtalje do pršuta, ki jih popestrite s kozarčkom izbrane kapljice.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!