Alia Evtol: kaj če letalniki ne bi potrebovali steze, letališča, goriva?

Podjetja Beta, ki si lasti množico različni patentov prihodnosti, razmišlja o letalni napravi novega tipa. O križancu med letalom, helikopterjem oziroma dronom, ki ne bi potreboval steze, letališča in klasičnega goriva.

Za leteče plovilo Alia, navdihnjeno s krili polarne čigre, ptice, ki vsako leto ob selitvi preleti največje razdalje, je videti, da dosega največjo možno učinkovitost. Uporablja štiri navzgor usmerjene rotorje za vzletanje in en zadnji propeler za gibanje naprej. Široka oblika kril ter dvojni “rep” je kombinacija, za katero inženirji upajo, da ji bo omogočila električni doseg do 250 milj z enim samim polnjenjem baterije. Podjetje, ki sicer razvija umetne organe za presaditev, je znano po svojih revolucionarnih zamislih. In tokrat njihove zamisli segajo v popolnoma novo industrijo.

Letalnik prihodnosti!
Letalnik prihodnosti!

A ne gre le za koncept. Pri podjetju pravijo, da se z novo obliko mobilnostjo ukvarjajo od leta 2017, Alia Evtol pa je pred kratkim dobila dovoljenje za testne polete.

Beta - podjetje, ki se podaja tudi v "letalske" vode.
Beta – podjetje, ki se podaja tudi v “letalske” vode.

Dodatne Informacije

Več informacij:
beta.team

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!