Alkohol v hribih. Da ali ne?

Prizori planinskih koč največkrat rišejo spomin na prelestno gorsko kuliso, zadovoljne obraze pohodnikov, ki so dosegli zastavljen cilj, dobro hrano in, roko na srce, šilce kratkega ali vrček piva. Brez pretiranega posploševanja lahko rečemo, da precej pohodnikov, predvsem moških, na vrhu rado poseže po pivu. Pa je to pametno in odgovorno?

O koristih zaužitja piva po fizičnih naporih, kamor vzpon v hribe vsekakor spada, so mnenja različna, a eno ostaja neizpodbitno: če je količina zaužitega piva zmerna, je koristna za naše telo, saj nas založi z ogljikovimi hidrati in elektroliti, ki smo jih pokurili med telesno aktivnostjo.

S poslanstvom ozaveščanja odgovornega pitja se je na Kredarico podala »Zlatorogova karavana« in se s tem pridružila globalni iniciativi svetovnih pivovarjev Dan odgovornega uživanja alkohola. Pivovarna Laško, vodilna blagovna znamka piva v Sloveniji, ki že osem let organizira akcijo Gremo v hribe, s katero posredno opozarja na odgovorno pitje alkohola, spodbuja zdrav življenjski slog in z donacijami aktivno podpira delovanje Planinske zveze Slovenije.

Gremo v hribe.  #pijemodgovorno
Gremo v hribe. #pijemodgovorno

Zato pamet v roke in v hribih zmerno z alkoholom! Še raje pa počakajte, da se vrnete v dolino, in šele tam popijte en vrček piva. In naj pri tem tudi ostane.

#pijemodgovorno

Dodatne Informacije

Več informacij:
lasko.si

Vsebino omogoča Pivovarna Laško.
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Liteboxer: domača naprava za ritmično vodene vadbe boksa