fbpx

AMAZON SLOVENIJA: kako nakupovati na Amazonu?

Amazon Slovenija na žalost ne obstaja, a to še ne pomeni, da na njem ne moremo kupovati (pa to precej poceni). Kaj sploh je Amazon in zakaj se ga ne bi smeli bati uporabljati? Predstavljamo vam nekaj odličnih trikov.

Bomo kmalu dobili tudi Amazon Slovenija? No, to je še vedno v zraku, je pa potrebno omeniti, da lahko svoje izdelke prek Amazona prodajajo tudi slovenski dobavitelji.

Kako Amazon deluje in zakaj tudi med Slovenci ne bi smel biti noben “bavbav”?

Čeprav je po spletnem nakupovanju pograbila že večina, se še vedno raje odločamo za nakupe prek slovenskih spletnih strani. A stereotip, da kupovanje iz tujine ni varno in da bomo za izdelke morali odšteti več kot v Sloveniji, nikakor ne drži vode. Če se za nakup odločamo prek tujih spletnih trgovin, kot je v tem primeru Amazon, bomo kot potrošniki deležni enakih pravic kot pri nakupih v Sloveniji. Pa tudi rado se zgodi, da bodo izdelki precej cenejši kot pri nas.

Ideje za darila: darila pod 10 evri za moške in ženske

Nakupi brez DDV-ja na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV – lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja – davka na dodano vrednost, v kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna, z njo pa pridobite posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

AMAZON SLOVENIJA: kako nakupovati na Amazonu?

Amazon Slovenija še ne obstaja, saj kot trg nismo dovolj veliki. Lahko pa brez težav kupujemo izdelke iz Amazona drugih držav EU. Trenutno je nam najbolj ugoden nemški Amazon. Pa brez skrbi, če ne znate nemško. Če v Googlovem iskalniku vpišemo niz “amazon.de” se nam kot prva možnost pojavi nemški Amazon v angleščini.
Pojdi na: amazon.de

Amazon Slovenija sicer še ne obstaja, lahko pa kupujemo na primer na nemškem, kjer lahko brez skrbi brskamo tudi v angleščini.
Amazon Slovenija sicer še ne obstaja, lahko pa kupujemo na primer na nemškem, kjer lahko brez skrbi brskamo tudi v angleščini.

Kaj je sploh spletna trgovina Amazon?

Gre za spletno trgovino, ki ponuja praktično vse. Elektroniko, kozmetiko, izdelke za prosti čas, celo digitalni najem filmov in nakup glasbe. Čeprav ogromno izdelkov Amazon dostavi prek svojih skladišč, delujejo tudi kot nekakšen posrednik med kupcem in dobavitelji, ki prek Amazona prodajajo svoje izdelke. Isti izdelek lahko zato kupimo tudi od različnih dobaviteljev, pri tem pa seveda izbiramo med najugodnejšimi ponudbami. Pri tem je treba upoštevati tako ceno izdelka kot poštnino, ki nam jo bo Amazon oziroma neki drugi dobavitelj zaračunal.

Kako je s poštnino?

Poštnina se zaračuna tik pred oddajo naročila
Poštnina se zaračuna tik pred oddajo naročila.

Poštnine niso fiksne in se razlikujejo od dobavitelja do dobavitelja. Pogost dejavnik za višjo poštnino je oddaljenost dobavitelja, ni pa to pravilo. Včasih lahko za poštnino odštejemo tudi manj kot 2 evra, največkrat pa je ta okrog 5 evrov ali več, kar je dokaj primerljivo s poštnino v Sloveniji (če bi imeli Amazon Slovenija, bi verjetno bile poštnine seveda smešno nizke). Seveda bo poštnina višja, če bo tudi izdelek večji. Skratka, poštnina ni vedno enaka, obračuna pa se, tik preden oddamo naročilo.

Kaj kupiti moškemu za darilo? Kako do ideje za super darilo za moške!

Namig: V kolikor želite dodatne popuste Amazon Prime, nižjo poštnino ter dostop do digitalne knjižnice filmov in knjig, vam svetujemo, da se včlanite v Amazon Prime.
REGISTRACIJA IN PREIZKUS – AMAZON PRIME

Koliko časa pa čakam na pošiljko?

Tik preden oddamo naročilo, se nam izpiše tudi predviden rok dobave izdelka. V večini primerov bo izdelek iz skladišča do nas potreboval okrog 7 dni, le redko je treba čakati več kot 2 tedna. Za dodatno plačilo lahko izberemo tudi hitrejšo dostavo, ki bo pošiljko dostavila v 3 do 4 dneh. Upoštevati je treba tudi konce tedna, ko pošiljka miruje, in vse praznike v državah, skozi katere naša pošiljka potuje.

Bodo dražje pošiljke dodatno obdavčene?

Če stvari nakupujete prek evropskega Amazona, bojazni zaradi plačevanja carin ni. Davek na dodano vrednost je že dodan ceni izdelka, zato se dodatni stroški ne bodo računali.

Isti izdelek ponujajo različni dobavitelji, zato imamo možnost izbire
Isti izdelek ponujajo različni dobavitelji, zato imamo možnost izbire.

Reklamacije?

Ob morebitnem nezadovoljstvu tako kot v Sloveniji izdelke lahko vrnete. Seveda morajo biti v odličnem stanju, v dogovoru s trgovcem pa se lahko tudi zamenjajo za nov izdelek. Tako kot pri preostalih nakupih smo tudi pri nakupih prek Amazona upravičeni do uveljavljanja garancije.

Ideje za božična darila 2020: premišljena darila pod 20 evrov

Kaj je Amazon Prime?

Amazon Prime je članstvo pri največjem trgovcu na svetu, ki avtomatično omogoča izjemne nakupne priložnosti. Slednje so povezane z velikimi popusti (Amazon Prime Day) in velikokrat brezplačnim hitrim pošiljanjem izdelkov. Poleg tega obstajajo tudi posebne dnevne ponudbe (Lightning Deals), kjer se na dnevni ravni v vseh kategorijah pojavljajo ekskluzivne ponudbe z izjemnimi popusti, seveda rezervirane le za člane Amazon Prime. Vendar Amazon Prime ne pomeni le posebnih nakupnih ugodnosti. S članstvom v Amazon Prime dobite tudi dostop do ene največjih knjižnic filmov in serij na svetu, Amazon Prime Video. Če radi prebirate knjižne uspešnice, boste s članstvom pridobili še možnost dostopa do Prime Reading, ki predstavlja mesečno izbiro na največji svetovni knjižni polici.

Pomembno je omeniti, da lahko Amazon Prime 30 dni brezplačno preizkušate. To pomeni, da lahko prebrskate vse, kar ponuja, ga dobro izkoristite in če ste zadovoljni, naročnino za 7,99 evrov na mesec podaljšate, če ne, pa brez stroškov prekinete. Tako preprosto je lahko to!

Raziskava kaže, da nas ta darila, ki jih prejmemo od partnerja, najbolj navdušijo!

Namig: V kolikor želite dodatne popuste Amazon Prime, nižjo poštnino ter dostop do digitalne knjižnice filmov in knjig, vam svetujemo, da se včlanite v Amazon Prime.
REGISTRACIJA IN PREIZKUS – AMAZON PRIME

Kaj je Amazon Business?

Amazon – največji trgovec na svetu je tudi za slovenska podjetja pripravil enako okolje kot ga že nekaj let ponuja na razvitih trgih. Gre za najbolj optimalno nabavno službo, tudi zaradi tega ker v podjetju vse opravite na enem mestu. Amazon v okviru poslovnega segmenta ne zaračunava članstva in je za slovenska podjetja popolnoma brezplačno. Le prijavite se brezplačno prek te povezave in že lahko začnete z ugodnejšimi nakupi. V kolikor izdelek kupite direktno od Amazon.de, pa ga lahko pričakujete v nekaterih primerih tudi prej kot v 24 urah. (velja za izdelke na zalogi, za katere se izbere hitro pošiljanje). Skoraj tako kot če bi obstajal Amazon Slovenija, pa je na voljo tudi vsa podpora. Slovenska podjetja brez težav poslujejo tudi preko plačilnih nalogov SEPA ter z odlogom plačila za 30 dni. Obstajajo pa tudi praktični hitri krediti za nabavo osnovnih sredstev, ki so odobreni v trenutku. Predvsem v povezavi z novodobnimi bančnimi storitvami za podjetja, ki jih ponujata N26 in Revolut.

Ideje za najboljša darila za moške: s tem ne boste zgrešili!

Kakšne so naše izkušnje?

V večini primerov so bile zelo pozitivne. Enkrat se je zgodilo, da je bilo treba na pošiljko čakati malce več kot sicer, razlog pa so bili seveda novoletni prazniki. Kupci se moramo zavedati, da lahko isti izdelek kupimo v več prodajalnah po različnih cenah. Čeprav se vanj zagledamo na določeni spletni strani, bo ta izdelek zagotovo nekje drugje še cenejši. Velikokrat se je zgodilo, da je ta drugje bil ravno Amazon (pa na žalost še ne Amazon Slovenija). Zgornji primer računalniške miške recimo pokaže, da jo lahko prek Amazona naročimo za okoli 15 evrov manj kot kjerkoli v Sloveniji. Jo bomo v Sloveniji dobili hitreje? Da. Je to vredno izgubljenega prihranka? To pa presodite sami.

Ideje za darila za najstnike: darila za najstnika, s katerimi ne boste zgrešili!

Nakupi brez DDV-ja na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV – lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja – davka na dodano vrednost, v kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna, z njo pa pridobite posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Ideje za darila za moške pod 50 evri: 70+ idej za darila, ki ga bodo res razveselila

Darila za ženske pod 50 evri: 70+ idej zanjo

Dodatne Informacije

Več informacij:
amazon.de

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.