fbpx

Patch of sky: ambientalne luči, ki povedo kakšno vreme ima vaš prijatelj daleč, daleč stran

Fabrica, raziskovalni komunikacijski center skupine Benetton, vedno znova postreže z designom, ki ga je treba iskati z lučjo pri belem dnevu. Hja, v drugačni luči Fabrice sploh ne poznamo in tudi napoved za serijo z internetom povezanih luči »Patch of Sky« bi bila razen vrhunskega izdelka drzna kot vremenska napoved. Luči, ki jim moč in barvni ton določa vreme, ki ga doživlja vaš oddaljeni prijatelj ali član družine, je pač nekaj edinstvenega.

Kaj je večna tema, ki jo potegnete na plano vedno ko se pogovarjate z nekom, ki je na drugem koncu sveta ali pa vsaj precej oddaljen od vas? Uganili ste- vreme. A namesto, da bi zapravljali čas z razglabljanjem o njem, lahko sedaj več časa posvetite pomembnejšim temam, iskanje odgovora o podnebnih razmerah pa prepustite lučem Patch of Sky iz Fabrice, ki so dobile ime po egipčanskih božanstvih; Amunu, bogu vetra, Setu, bogu neviht in Tefnuti, boginji vlage in dežja.

Kakšno pa je vreme pri tebi? Luči imajo odgovor.
Kakšno pa je vreme pri tebi? Luči imajo odgovor.

Te luči namreč s pomočjo LED ‘palčke’ ustvarjajo vizualno preslikavo oz. posnemajo ambient prek vzorcev in tonov, ki so osnovani na barvnem modelu RGB (red/green/blue). Tako npr. utripajoča, hladno-modra pomeni nevihto. Če bi sporočala stanje iz Slovenije to poletje, bi bila kar velikokrat tako obarvana. A kako luč ve, kakšno je vreme na drugi strani? S pomočjo interneta in spletne strani BERGCloud, ki so njeni ‘možgani’ in vir informacij.

PREBERITE ŠE: Bralni kotiček iz pohištva, ki sledi oblikam divjih živali

S pomočjo teh luči se vam bo hitreje posvetilo zakaj ima oseba na drugi strani vesel ali otožen glas, hkrati pa vam bo v stanovanje prinesla jasno tudi nekaj dodatne svetlobe in olepšala ambient. Pravijo: »Daleč od oči, daleč od srca.«, a to ne drži več kot nekoč. Sedaj bi bilo bolj primerno reči »Daleč od (Patch of Sky) luči, daleč od srca.«

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!