Apple iMac (2020): novi procesorji in boljša kamera, dizajn ostaja enak

Zadnjič posodobljeno: :

iMac 2020 ostaja po videzu popolnoma enak kot prejšnja generacija.

Apple je napovedal posodobitev za svoje iMace. Procesorje so posobili na Intelove procesorje 10. generacije Comet Lake, prav tako vgradili kamero višje ločljivosti (1080p HD). SSD-diski so zdaj na voljo serijsko, prav tako pa bo na voljo več novih možnosti konfiguracije – vključno z različico “nano-texture” z manj odsevnim mat steklom.

Apple iMac (2020)
Apple iMac (2020)

Spletna kamera je morda še največja nagradnja za večino uporabnikov. Pri Applu pravijo, da bo novi čip T2 omogočil nekatere nove funkcije, kot sta npr. nadzor osvetlitve in zaznavanje obrazov, prav tako pa naj bi izboljšane funkcije kamere delovale v katerikoli aplikaciji za videoklice in ne le v FaceTimu. Pa ne navdušite se prehitro, ne gre za prepoznavanje obrazov. Gre le za zagotovljanje pravilne izpostavitve v videoklicih. iMaca z obrazom ne bo moč odkleniti. Kljub novemu čipu novi iMac nima nobenih možnosti biometrične prijave, torej ni Face ID-ja, niti senzorja prstnega odtisa.

Čip T2 bo omogočal še nekaj drugih novih funkcij, vključno s podporo za Hey Siri, novim zvočnim krmilnikom, ki bi moral izboljšati nizke tone in pa s funkcijo True Tone za zaslon.

Spletna kamera je morda še največja nagradnja za večino uporabnikov.
Spletna kamera je morda še največja nagradnja za večino uporabnikov.

Kar se tiče posodobitev drobovja, bosta na voljo Intelovi različici s šestimi oziroma osmimi jedri in pa 10-jedrni i9. Za preklop na SSD-disk je bil skrajni čas, ta bo imel v osnovni konfiguraciji 256 GB. Za uporabnike, ki bi želeli več prostora za shranjevanje in ne želijo večjega SSD-diska, bo kot brezplačna možnost na voljo 1 TB Fusion Drive. Po drugi strani pa bodo tisti, ki bodo imeli pod placem več, lahko izbrali SSD-disk z do 8 TB.

Specifikacije za iMac 2020 najbrž niso dovolj, da bi prepričale uporabnike zadnje generacije, da jo nagradijo. Če pa ste eden tistih, ki so čakali na posodobitev računalniških sistemov “vse v enem”, potem je novega iMaca morda le vredno pogledati.

Dodatne Informacije

Več informacij:
apple.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ste opazili? Facebook Messenger dobiva nove funkcije, pa tudi nov logotip