To so filmi, ki prihajajo to jesen v kino: Tenet, Ni čas za smrt, Čudežna ženska 1984

Kaj prihaja v kina v prihodnjih mesecih? Masiven, inovativen in do sedaj najbolj ambiciozen akcijski “blockbuster” fantastičnega Christopherja Nolana, nadaljevanje uspešnice Čudežna ženska ter seveda eden in edini James Bond!

To so filmi, ko za to jesen napovedani v kinu, seveda pa so datumi le informativne narave in niso dokončni, saj lahko pride pri napovedih filmov in premier do sprememb. Zato vam svetujemo, da spremljate svoje najljubše kinematografe.

Triler

Tenet (2020)

Masiven, inovativen in do sedaj najbolj ambiciozen akcijski “blockbuster”, ki ga je režiral in napisal fantastičen Christopher Nolan, poznan po uspešnicah Memento, triologiji Batman, Dunkirk, Medzvezdje, Izvor, … John David Washington je glavni protagonist novega znanstvenofantastičnega akcijskega spektakla Christopherja Nolana, kratkega vendar udarnega imena – Tenet. Oborožen z zgolj eno besedo – Tenet – ter z borbo za preživetje celega sveta, se glavni junak zgodbe prebija skozi mračen svet mednarodnega vohunjenja na misiji, ki se dogaja v nečem izven realnega časa in prostora. Tenet je bil posnet na lokacijah v kar sedmih državah in je eden najdražjih filmov, ki so jih kadarkoli posneli.

od 27. avgusta / Kolosej, Cineplexx, Maribox

Biografska romantična drama

Radioaktivna (Radioactive, 2020)

Film Radioaktivna prinaša resnično zgodbo o znanstvenici, ki se je rodila leta 1867 v Varšavi, študirala pa v Franciji, kjer je tudi spoznala svojega moža. Pierre in Marie Curie sta skupaj odkrila radij in močno pretresla takratne znansvene kroge. Oba skupaj sta leta 1903 prejela Nobelovo nagrado za odkritje radioaktivnosti, kmalu po tem pa je Pierre umrl. Po njegovi smrti se je Marie še bolj poglobila v delo in osvojila drugo Nobelovo nagrado za svoja odkritja, ki so spremenila svet.

od 10. septembra / Kolosej, Maribox

Akcijska komična pustolovščina

The Kings’s Man: Začetek (The King’s Man, 2020)

Ko se združi skupina najvecjih umov tiranov in kriminalcev v zgodovini z željo, da bi z vojno pogubila milijone ljudi, se mora en sam mož podati v tekmo s časom, da bi jih ustavil. Odkrijte izvor prve neodvisne obvešcevalne agencije The King’s Man v režiji Matthewa Vaughna.

od 17. septembra / Kolosej, Cineplexx, Maribox

Animirana pustolovščina

Pustolovščine družine Bigfoot (Bigfoot Family, 2020)

Pustolovščine družine Bigfoot je najdaljevanje animirane uspešnice Mali Bigfoot iz leta 2017. Oče uporabi svojo novo slavo za boj proti naftni družbi na Aljaski, ko pa izgine, se mati, sin, rakun in medved podajo na sever, da ga rešijo.

od 1. oktobra / Kolosej, Maribox

Akcijska domišljijska pustolovščina

Čudežna ženska 1984 (Wonder Woman 1984, 2020)

Gal Gadot se vrača v vlogi pogumne Amazonke v nadaljevanju velike DC uspešnice iz leta 2017, ki je postala film z največjim zaslužkom v zgodovini, ki ga je režirala ženska. Za razliko od prvega filma, ki je bil postavljen v čas druge svetovne vojne, je nadaljevanje umeščeno v 80. leta prejšnjega stoletja, kar je razvidno že po naslovu. Film ni mišljen kot nadaljevanje, saj prinaša popolnoma novo utelešenje Čudežne ženske.

od 1. oktobra / Kolosej, Cineplexx, Maribox

Grozljivka

Candyman (2020)

Prebivalci čikaške soseske Cabrini Green se že dolgo spominjajo zgodbe o nadnaravnem morilcu s kavljem namesto roke, ki se pojavi, potem ko nekdo njegovo ime petkrat zapored izreče v ogledalo. Danes, deset let po tem, ko so porušili zadnjo stolpnico Cabrini, se vizualni umetnik Anthony McCoy in njegovo dekle, direktorica galerije Brianna Cartwright, preselita v luksuzno stanovanje v sosesko Cabrini, ki je nerazpoznavna in jo naseljujejo mladi. Naključno srečanje s starejšim prebivalcem četrti Anthonyju prikaže tragično grozljivo naravo resnične zgodbe, ki stoji za Candymanom. In ker si Anthony želi ohraniti svoj status v svetu umetnosti v Chicagu, v svojem ateljeju prične raziskovati podrobnosti in nevede odpre vrata v zapleteno preteklost, ki razpleta njegovo lastno razsodnost in sprosti grozljiv viralni val nasilja, ki trči z njegovo usodo.

od 15. oktobra / Kolosej, Cineplexx, Maribox

Znanstveno fantastična akcija

Črna vdova (Black Widow, 2020)

Natasha Romanoff, znana kot superjunakinja Črna vdova bo v prihajajočem akcijskem vohunskem trilerju z naslovom Črna vdova, soočena s temno stranjo svoje dediščine, ko se pojavi nevarna zarota, povezana z njeno osebno preteklostjo. Sile, ki se ne bodo ustavile, dokler je ne pokončajo, zato se mora Natasha spoprijeti s svojo zgodovino, ko je bila še vohunka in z razpadlimi odnosi, ki so se podrli veliko preden je postala Maščevalka.

od 5. novembra / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Akcijski film

Ni čas za smrt (No Time To Die, 2020)

Tajni agent James Bond se je umaknil iz aktivne službe ter uživa mirno življenje na Jamajki. A njegov mir ne traja dolgo, saj ga njegov stari prijatelj Felix Leiter iz CIE prosi za pomoč. Misija reševanja ugrabljenega znanstvenika pa se izkaže za veliko bolj zahrbtno, kot je bilo pričakovati, najboljšega agenta njenega veličanstva pa vodi na sled skrivnostnega negativca, oboroženega z nevarno novo tehnologijo.

od 12. novembra / Kolosej, Cineplexx, Maribox

Animirana družinska pustolovščina

Duša (Soul, 2020)

Joe Gardner, glavni junak, je srednješolski učitelj glasbe, ki že vse življenje sanja o tem, da bi nastopil kot jazzovski glasbenik. Ko na odprtem odru newyorškega kluba Half Note Club navduši občinstvo, končno dobi priložnost za nastop. A zgodi se mu nekaj povsem nepričakovanega! Na poti iz službe pade v cestni kanal in ostane brez duše. Tako se znajde na seminarju, kjer duše razvijajo in pridobivajo strast, preden jih transportirajo v novorojenčke na Zemlji.

od 19. novembra / Kolosej, Maribox

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!