fbpx

Apple iMac: isti videz, a boljše zmogljivosti

Apple iMac: isti videz, a boljše zmogljivosti

Apple je osvežil računalnike iMac, in sicer je uslišal želje potrošnikov in tako nove naprave osvežil s procesorji osme in devete generacije Intel Core ter grafičnimi karticami AMD Radeon Pro Vega.

Namizni računalniki Apple iMac, pri katerih je vse integrirano v monitor, so bili po Macbookih in iPadih še zadnja, domačim uporabnikom namenjena kategorija Applovih naprav, ki so kar klicali po novostih.

Več generacij stari dvojedrni procesorji niso bili več konkurenčni in zdaj je ameriška korporacija uslišala prošnje kupcev. Tako 21,5– kot 27-palčnega iMaca je osvežila s procesorji osme in devete generacije Intel Core ter grafičnimi karticami AMD Radeon Pro Vega.

Apple je nove naprave osvežil s procesorji in grafičnimi karticami.
Apple je nove naprave osvežil s procesorji in grafičnimi karticami.

Prav nič pa se niso dotikali zunanjosti, saj so zasloni še naprej enako veliki oziroma majhni v primerjavi z monitorji, kakršne zdaj vse bolj pogosto srečujemo. Tudi robov okrog zaslona je precej, ampak estetika iMacov je še naprej nenadkradljiva v svetu namiznih PC-jev.

Zunanjost je ostala nespremenjena!
Zunanjost je ostala nespremenjena!

Manjši od obeh modelov ima lahko običajen ali ekran 4K in največ šestjedrni procesor i7, za pomnilnik je meja 32 GB in za disk SSD 2 TB. Pri večjem je ločljivost zaslona v vsakem primeru 5K in v osnovi ga poganja šestjedrni procesor i5, doplačati pa je mogoče osemjedrnega i9 in do 64 GB pomnilnika. Samo kot zanimivost – najbolje opremljeni iMac stane malo čez 6000 evrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
apple.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!