The Apple Museum: v Pragi na ogled največja zasebna zbirka Applovih izdelkov na svetu

Apple Museum v Pragi

V Pragi so nedavno odprli The Apple Museum, muzej z največjo zasebno zbirko Applovih izdelkov na svetu! V njem najdemo bogat nabor Macov, iOS-naprav in drugih perifernih enot, ki jih je Apple izdelal med letoma 1976 in 2012, med njimi prave raritete, kot so Applove kamere. Ne manjkajo niti bistro z vegansko prehrano in številni citati, ki krasijo stene praškega muzeja.

The Apple Museum, ki hrani največjo zasebno zbirko Applovih izdelkov na svetu, ne stoji v Silicijevi dolini, temveč v Sloveniji precej bližji Pragi (8 minut hoje od Karlovega mostu). Poleg izdelkov, narejenih med letoma 1976 in 2012, je v muzeju tudi bistro z vegansko hrano, s čimer so se poklonili Stevu Jobsu, ki je prisegal na vegansko dieto, našel pa se je tudi kotiček za otroke, medtem ko stene krasijo številni citati.

Apple Museum v Pragi pokriva 36 let zgodovine Appla.
Apple Museum v Pragi pokriva 36 let zgodovine Appla.

Med razstavljenimi izdelki najdemo tudi enega od 100 tisoč izdelanih računalnikov Apple Lisa, prvih Applovih osebnih računalnikov, pa model Apple II, številne stare verzije Maca, računalnik NeXT Computer itd. V muzeju so tako najredkejši kot najbolj priljubljeni Applovi izdelki v zgodovini, vmes pa se je pomešal tudi Jobsov srednješolski letopis.

PREBERITE ŠE: Apple: 11 dejstev, ki te bodo šokirala!

V muzeju The Apple Museum, ki so ga na noge pomagali postaviti študenti češke tehniške univerze (Czech Technical University), naj bi bilo več kot 12 tisoč metrov kablov za računalnike.

Dodatne Informacije

Več informacij:
applemuseum.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Villa Ružić: ena najbolj edinstvenih nastanitev v Istri, ki vas bo začarala na prvi pogled!