fbpx

Apple ‘Scary Fast’ dogodek: Apple predstavlja družino čipov M3 in “najhitrejši” Macbook Pro

Apple ‘Scary Fast’

Foto: Apple

Apple je s svojo najnovejšo linijo MacBook Pro ponovno dokazal, da je vodilni na področju inovacij in tehnologije. Opremljen z najnovejšimi čipi družine M3, novi MacBook Pro obljublja izjemno zmogljivost in neprekosljive funkcionalnosti, ki bodo zadovoljile potrebe tako profesionalcev kot vsakdanjih uporabnikov. Zdaj, ko je cena 14-palčnega MacBook Pro z M3 postavljena na prijetnih 1.599 dolarjev, je tehnološka odličnost dostopna širšemu krogu uporabnikov.

Družina čipov M3 predstavlja prvo serijo čipov za osebne računalnike, izdelanih s pionirsko 3-nanometrsko tehnologijo, ki prinaša hiter in učinkovit naslednji generacijski GPU. Ta čudežna družina čipov vključuje M3, M3 Pro in M3 Max, ki nudijo različne stopnje zmogljivosti in podpore združenemu pomnilniku, kar omogoča bolj zahtevne delovne tokove za različne uporabnike – od kodiranja in ustvarjanja do raziskovanja. Če je bilo prej potrebno za delo z grafično zahtevnimi aplikacijami in igrami investirati v visoko zmogljiv namizni računalnik, zdaj MacBook Pro z M3 Max čipom to zmogljivost prinaša v dostopnem paketu.

Verjetno bi rekel, da so to “motorji” za iMac in MacBook Pro, ki jih poganjajo z nekakšnim tehnološkim nitrom. In če pogledamo specifikacije, je jasno, zakaj. M3 serija, ki vključuje M3, M3 Pro in M3 Max čipe, je prva serija čipov za osebne računalnike, izdelana z bolj učinkovitim 3-nanometrskim procesom. M3 Max, ki je najmočnejši v družini, se ponaša z do kar 92 milijardami tranzistorjev, 40-jedrnim GPU in 16-jedrnim CPU​1​.


Prehod na novo generacijo čipov M3 ni prinesel le povečanja zmogljivosti, ampak tudi nekaj novih grafičnih funkcij, kot so sledenje žarkom, mrežno senčenje in dinamično predpomnjenje, ki optimizira količino pomnilnika, ki ga naprava uporablja med opravili​​.

Preobrazba se ni zgodila le v notranjosti, ampak tudi zunaj. Novi 24-palčni iMac s čipom M3, ki zdaj ponuja do dvakrat hitrejšo zmogljivost v primerjavi s svojim predhodnikom z čipom M1, je opremljen s 4,5K Retina zaslonom, ki prikazuje več kot milijardo barv, podporo za Wi-Fi 6E in 1080p spletno kamero. Ponaša se tudi z do 24 GB združenega pomnilnika in je na voljo v sedmih barvah: zeleni, rumeni, oranžni, roza, vijolični, modri in srebrni. In za tiste, ki so nagnjeni k estetiki, iMac prihaja z barvno usklajenimi dodatki, čeprav še vedno uporabljajo priključke Lightning​2​. Cena? Prijetnih 1.299 dolarjev za osmijedrni CPU ali 1.499 dolarjev za desetjedrni čip​​.

Foto: Apple
Vendar pa je Apple poskrbel tudi za svoje prenosne uporabnike. Novi modeli MacBook Pro z velikostjo zaslona 14 in 16 palcev so dobili velik zagon z M3 čipi. Oba prenosnika imata Mini LED zaslon, 1080p kamero, šestzvočniški zvočni sistem, 22 ur življenjske dobe baterije in do 128 GB RAM-a. Na voljo so tudi v prostorski črni barvi z novo prevleko, ki naj bi zmanjšala odtise prstov, kot tudi srebrna različica. Medtem ko se 14-palčni MacBook Pro z M3 Pro čipom začne pri 1.999 dolarjih, se 16-palčni model M3 Pro začne pri 2.499 dolarjih​​.

In za tiste, ki so bolj cenovno ozaveščeni, je Apple predstavil tudi cenejši 14-palčni MacBook Pro z osnovnim čipom M3, ki stane 1.599 dolarjev. Ta model nadomešča 13-palčni MacBook Pro z M2 čipom, ki ga je Apple izdal lani, in ponuja do 60 odstotkov hitrejšo zmogljivost. Kljub temu ima ta vstopni model nekaj pomanjkljivosti: ima skromnih 8 GB RAM-a in je na voljo le v srebrni in prostorsko sivi različici – črna barva je ekskluzivna za dražje modele MacBook Pro.

Z novimi modeli MacBook Pro, opremljenimi z družino čipov M3, je Apple znova premaknil meje mogočega in postavil visoka pričakovanja za prihodnost tehnologije prenosnikov. Z združitvijo vrhunskega dizajna, izjemne zmogljivosti in inovativnih tehnologij, MacBook Pro obljublja, da bo ostal neprekosljiv vodja na področju prenosnikov. Apple je znova dokazal, da je korak pred konkurenco in da je pripravljen izpolniti in preseči pričakovanja svojih uporabnikov.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.