fbpx

Aston Martin V12 Vantage Roadster: najmočnejša izbira z vetrom v laseh

Aston Martin V12 Vantage Roadster; Foto: media.astonmartin.com

Zgodovina znamke Aston Martin je že postregla s kakim kabrioletom, ki ga je poganjal vznemirljiv V 12-valjni motor. Tokrat pa so predstavili nekaj povsem novega. Prvič si namreč lahko omislite Aston Martin Vantage Roadster z 12-valjnim motorjem.

Aston Martin V12 Vantage Roadster je res dolgo ime, a roko na srce, ima tudi veliko valjev. 5,2-litrski V 12-valjni motor ima 696 konjskih moči, njegovo moč pa prenaša 8-stopenjski samodejni menjalnik. V12 Vantage Roadster potrebuje za pospeševanje od 0 do 96 km/h le 3,4 sekunde in doseže najvišjo hitrost pri 320 km/h.

Poleg odstranljive strehe je razlika med kabrioletom in kupejem še v odstranitvi velikega usmernika zraka, ki pa si ga lahko stranke proti doplačilu vseeno omislijo. Večina karoserije je narejene iz ogljikovih vlaken ali drugih lahkih kompozitov. V primerjavi z različico, ki ima 8-valjni motor, je karoserija različice V12 širša za 4 cm. Za popolno zaustavitev skrbijo vrhunske keramične zavore, ki se skrivajo za 21-palčnimi platišči. Notranjost je takšna, kot jo lahko najdemo v kupe različici modela Vantage.

Aston Martin V12 Vantage Roadster; Foto: media.astonmartin.com

Izdelanih bo 249 primerkov modela V12 Vantage Roadster, cena pa v tem trenutku niti ni pomembna, saj so na žalost že vsi prodani.

Dodatne Informacije

astonmartin.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!