fbpx

Audi AI:ME: jekleni konjiček s srcem, ki bo do vas empatičen

Audi AI:ME

Audi je na sejem CES 2020 pripeljal samovozeči koncept Audi AI:ME, ki bo postal čisto osebni "tretji življenjski prostor" (poleg stanovanja in delovnega mesta). Intuitivni avtomobil bo poznal želje in potrebe svojih uporabnikov, torej lahko rečemo, da bo na nek način "razmišljal" in bo celo empatičen.

Audi AI:ME, ki je bil predstavljen že na avtomobilskem salonu v Šanghaju, bo marsikoga spomnil na Audija A2. Njegova moderna interpretacija je nekaj popolnoma drugačnega, ostajajo pa kompaktni proporci, kot se za mestni avtomobil tudi spodobi. Na hitro bi ga lahko predstavili kot prestižnejšo različico Volkswagna I.D. ali SEATA el-Born. Z omenjenima avtomobila si deli električno platformo MEB, motor na zadnji osi pa naj bi priskrbel do 170 konjskih moči. To je več kot dovolj, saj naj bi Audi AI:ME potreboval zgolj delček te moči za vsakodnevno prevažanje po mestu.

Audi AI:ME
Audi AI:ME

Dizajn je povsem futurističen, kar nam da vedeti odsotnost stebrička B in zadnja vrata, ki se odpirajo v obratni smeri. Prodorne luči LED in uporaba pravih rastlin v notranjosti, za katere pravijo pri Audiju, da so jih uporabili prvi, sta še dodatna koraka proti prihodnosti. Koncept so si zamislili kot visoko avtonomen avtomobil, ki bo imel četrto stopnjo avtonomnih sistemov in bo tako večino voznikovega dela, lahko opravil že sam.

Audi AI:ME
Audi AI:ME

Konceptni avtomobil Audi AI:ME bo tako za vas poskrbel od glave do pet. Z njim boste lahko intuitivno komunicirali ter mu na primer naročili svoj najljubši obrok, avtomobil pa bo poskrbel, da vas bo ta čakal, ko boste prispeli na cilj. V Audiju AI:ME bo mogoče uživati tudi v ponudbi za dobro počutje: z očali za navidezno resničnost, nameščenimi v avtomobilu, boste lahko virtualno poleteli prek impresivne gorate pokrajine.  Rezultat vsega tega bo celostna sprostitev in popoln odklop od hektičnega vsakdanjika. Vse to bo Audi AI:ME uskladil na podlagi osebnih preferenc uporabnikov in navigacijskih podatkov vozila.

Audi AI:ME
Audi AI:ME

Avtomobil bo s pomočjo tehnologije Audi Intelligence Experience svojega uporabnika in njegove navade dodobra (s)poznal ter s pametnimi funkcijami in uporabo umetne inteligence povečal varnost, dobro počutje in udobje potnikov. Po želji bo celo upošteval uporabnikovo počutje, ki ga bo prepoznal na podlagi načina vožnje in njegovih vitalnih funkcij.

Galerija: Audi AI:ME

Dodatne Informacije

Več informacij:
audi.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!