fbpx

CES 2020: Alienware Concept UFO – gaming računalnik za na pot

Prenosnik računalnik Alienware Concept UFO

Hkrati pa ne skriva podobnosti s konzolo Nintendo Switch. Je Alienware na sejmu CES 2020 predstavil prihodnost gaminga?

Alienware, ki slovi po prenosnikih in računalnikih za resen gaming, bi se rad pridružil svetu prenosljivih konzol. Novi Alienware Concept UFO, predstavljen na sejmu CES 2020, je v bistvu polnopravni računalnik s pravimi Windows 10, ki pa po videzu močno spominja na konzolo Nintendo Switch. Dva odstranljiva kontrolerja sta priključena na osrednjo enoto, ki jo krasi 8-palčni zaslon ločljivosti 1900 x 1200 pik. Kaj točno se skriva v drobovju naprave, niso izdali. Ve pa se, da Concept UFO poganja Intelov procesor 10. generacije.

Zadeva je seveda namenjena igranju iger. Kontrolerja je mogoče odklopiti in napravo igrati od daleč. To bomo lahko priklopili tudi na TV. Kdaj bo nova Alienwarova pridobitev prišla na police, se še ne ve, so pa lahko obiskovalci sejma CES 2020 na njej že igrali igre, kot so F1 2019, Rocket League in Mortal Kombat 11. Čar konzole Nintendo Switch je tudi ta, da ni predraga, medtem ko je Alienware znan po tem, da denarnici ne prizanaša. Je takšen PC za v roko res prihodnost gaminga?

Dodatne Informacije

Več informacij:
alienwarearena.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!